Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një shoqëri, filial i Hekurudhave Gjermane, do të rimëkëmbë Uzinën e Riparimit të Vagonëve në Karllovo

Foto: arkiv

Shoqëria “Di Bi Kargo” – një filial i Hekurudhave Gjermane “Dojçe Ban” lidhi një kontratë për blerjen e Uzinës së Riparimit të Vagonëve në qytetin bullgar Karllovo. Uzina, e cila u krijua në vitin 1964, u shpall në falimentim në vitin 2015 dhe që atëherë është e pandehur për kredi dhe borxhe të shumëfishta. Pronari i ri ka ndërmend të zgjerojë dhe të rinovojë uzinën. Për këtë arsye për këtë vit planifikon një investim nga 3.49 milion euro, ose 6.82 milion leva, dhe hapja e 33 vendeve të punës. Shoqata “Di Bi Kargo” është operatore kryesore hekurudhore me biznes në 15 shtete evropiane.


Më shumë nga rubrika

Debati “pro” dhe “kundër” euros në Bullgari duhet të zhvillohet me fakte

Gazeta “Dnevnik” botoi një analizë të Institutit të Ekonomisë së Tregut sipas së cilës anëtarësia në mekanizmin e kurseve valutore është para së gjithësh një akt politik, gjë e cila do të thotë se ndaj momentit ajo është krejtësisht e..

botuar më 20-02-26 1.51.MD

“Marrëveshja e gjelbër” - po apo jo?

Plani i Komisionit Evropian për kufizimin e ngrohjes globale dhe për kthimin e Evropës në një kontinent pa karbon deri në vitin 2050 në përputhje me Marrëveshjen e Parisit, ose me të ashtuquajturën Marrëveshje të Gjelbër, nuk u mirëprit nga..

botuar më 20-02-25 2.52.MD

Aplikimi i sistemit TOL ka për qëllim të vendosë një model më të drejtë të faturimit

Sistemi TOL në Bullgari do të startojë më 1 mars me tarifat e reja më të ulëta të kontraktuara midis qeverisë dhe organizatave të transportuesve. Deri më 12 shkurt taksat u diskutuan në popull. Pritet që korrigjimet të miratohen në mbledhjen..

botuar më 20-02-20 12.37.MD