Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

U arrestua drejtori i termocentralit “Bobov Doll”

Drejtori i Termocentralit “Bobov Doll” Emill Hristov u arrestua nga policia për 24 orë. Radioja Kombëtare Bullgare njoftoi, se sipas informacionit të pa ripohuar prokuroria ngriti procedurë paraprake kundër tij. Para më se një jave për shkak të djegies së..

botuar më 20-02-20 7.12.MD

Komisioni parlamentar është gati me raportin për ndalimin e sinjalit të Radios Kombëtare Bullgare vitin e kaluar

Ka indikacione, por nuk ka prova, se u ushtrua presion politik për ndalimin e sinjalit të programit qendror “Horizont” të Radios Kombëtare Bullgare për 5 orë në shtator të vitit 2019. Ky është konkluzioni kryesor në raportin e komisionit të përkohshëm..

botuar më 20-02-20 6.54.MD
Galja Dimitrova

Agjencia Kombëtare e të Ardhurve garanton mbrojtje më të lartë të të dhenve personale

Masat, të cilat Agjencia Kombëtare e të Ardhurve ndërmerr për mbrojtjen e të dhënave personale do të garantojnë mbrojtje më të sigurte të të dhënave. Këtë e deklaroi para Radios Kombëtare Bullgare drejtoresha ekzekutive e agjencisë Galja Dimitrova. Ajo..

botuar më 20-02-20 6.26.MD