Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

Godina e MPJ-së në Sofje

MPJ-ja shpalli rekomandime shëndetësore për udhëtarët

Ministria bullgare e Punëve të Jashtme u rekomandon udhëtarëve jashtë, sidomos në destinacionet e rrezikshme, të ruhen nga virusi i ri i quajtur “korona” i regjistruar në Kinë. Ata duhet të shmangin kontaktin e ngushtë me njerëzit që vuajnë nga..

botuar më 20-01-23 2.26.MD

Shteti ndryshon rregullat për lojërat e fatit në Bullgari

U publikua për shqyrtim një projektligj për krijimin e Agjencisë Kombëtare për Lojërat e Fatit, e cila do ta zëvendësojë Komisionin Shtetëror për Lojërat e Fatit. Ndryshimi është në sinkron me praktikat evropiane, thuhet në motivet e parashtruara nga..

botuar më 20-01-23 12.36.MD

Fëmijët dhe të rinjtë bullgarë jashtë shtetit shkruan “letrat e tyre drejtuar Bullgarisë”

Për herë të gjashtë fondacioni “Shans për fëmijët dhe natyrën e Bullgarisë” organizon një konkurs letrar për një tregim ose ese me temë: “Edhe fëmijët pushtojnë botët. Trego se mundesh!”. Për herë të parë në konkursin me temën “Letra ime drejtuar..

botuar më 20-01-23 12.25.MD