Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një konferencë vjetore e diplomatëve bullgarë jashtë vendit

Foto: BGNES

Në konferencën tradicionale vjetore të ambasadorëve në Sofje, përpara diplomatëve të Bullgarisë jashtë vendit, kryeministri Bojko Borisov deklaroi se në pjesën më të madhe puna e tyre është e suksesshme dhe ata mund të krenohen me këtë. Borisovi shprehu një kënaqësi nga puna e ekipit në Bruksel, i cili mbron pozitat bullgare në Bashkimin Evropian, si dhe nga puna e misionit diplomatik në Londër, i cili i ka mbrojtur interesat e qytetarëve bullgarë në kushtet e Brekzitit. Sa i përket Traktatit të fqinjësisë me Maqedoninë e Veriut kryeministri shënoi se ai ka dhënë një rezultat të mirë dhe bëri thirrje për një punë të fortë këmbëngulëse por tolerante mbi procesin jashtëzakonisht të rëndë për ndryshim të leximit të historisë në Shkup.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria blen helikopterë mjekësorë

Bullgaria do të blejë 2 helikopterë mjekësorë për 10 milionë euro. Paratë janë siguruar nga Programi Operativ “Regjione në rritje” i Ministrisë së Zhvillimit Regjional, thotë Zv. Ministrja Denica Nikollova. Pjesa më e madhe e mjeteve do të përdoren..

botuar më 20-02-20 2.04.MD

Parlamenti Evropian anuloi dy peticione kundër centralit atomik Kozlloduj

Komisioni i Peticioneve pranë Parlamentin Evropian përfundoi kontrollimin e ndërtimit të depos së mbeturinave radioaktive pranë centralit atomik elektrik Kozlloduj. Vendimi është marrë pasi Komisioni Evropian shpalli se impianti po ndërtohet sipas..

botuar më 20-02-20 11.45.PD

Do të ketë 34 pika të reja për taksat rrugore nëpër kufijtë

34 vende suplementare të shitjes së hartave që do të tregojnë itinerarin e lëvizjes së automjetit në territorin e Bullgarisë, do të hapen nëpër pikët kufitare që të mund t'i lehtësojnë shoferët e automjeteve të rënda. Ato do të fillojnë të punojnë bashkë..

botuar më 20-02-20 11.07.PD