Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Vizitë në Bullgari e ministrit të punëve të jashtme të Republikës së Çekisë

Zotërinjtë Borisov dhe Petriçek
Foto: BTA

Për një vizitë në Bullgari ndodhet ministri i punëve të jashtme i Republikës së Çekisë Tomash Petriçek. Në një takim me kryeministrin Bojko Borisov u diskutua intensifikimi i partneritetit në investimet, turizëm, sektorin IT, industrinë ushqimore dhe shërbimet me vlerë të mesëm dhe të lartë të shtuar. Theksi u vu mbi përpjekjet e Bullgarisë në mbrojtjen e kufirit të jashtëm të BE-së. Zoti Borisov theksoi, se në sajë të masave të ndërmarra në përputhje me të gjitha rregullat evropiane, Bullgaria është një shtet me migracion zero. Zoti Borisov edhe një herë shtoi, se marrëveshja midis BE-së dhe Turqisë mbi çështjet e migracionit realizohet me sukses.

Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 357

Rimëkëmben imunizimet sipas planit të vaksinimit Imunizimet në katër fazat e para të planit të vaksinimit do të rimëkëmben ndoshta nesër, njoftoi për BNR drejtorit i spitalit “Pirogov” prof. Asen Balltov. “Korridoret e gjelbra” do të..

botuar më 21-02-27 5.30.MD

Qeveria ka harxhuar më shumë mjete gjatë shkurtit në krahasim me muajin e kaluar

Qeveria ka përshpejtuar shpenzimet në shkurt në krahasim me muajin e mëparshëm, u bë e qartë nga raporti mbi gjendjen e thesarit në janar. Shpenzimet për masat ekonomiko-sociale, 50 levat (25 euro) shtesë për pensionet në dy muajt e parë të..

botuar më 21-02-27 4.01.MD

Transportuesit kërcënojnë me bllokim të lëvizjes në PKK “Kullata”

Kompanitë e vogla të mallrave po pësojnë humbje serioze për shkak të testimit të shoferëve të kamionëve të imponuar nga autoritetet greke në pikën e kalimit kufitar “Kullata-Promahon”. Pakënaqësia u përshkallëzua dhe mund të kalojë në një..

botuar më 21-02-27 3.07.MD