Në Sofje Bullgaria dhe Shqipëria diskutojnë stimulimin e kontakteve të biznesit

Foto: mi.government.bg

Zëvendës ministrja e ekonomisë Lilija Ivanova dhe Etjen Xhafaj, zëvendës ministër për Evropën dhe punët e jashtme diskutuan iniciativën për stimulimin e marrëdhënieve ekonomike midis Bullgarisë dhe Shqipërisë. Theksi u vu mbi konektivitetin energjetik, transportues dhe digjital të Bullgarisë me Ballkanin Perëndimor. Biznesi bullgar kërkon mundësi për bashkëpunim me Shqipërinë në sektorin IT, në furnizimet e mallrave të industrisë ushqimore si ëmbëlsira, konserva, verëra, pije alkoolike, theksoi ministrja Ivanova. Pala bullgare mendon se ndërmarrjet bullgare mund të bëjnë investime në Shqipëri në industrinë kimike, farmaceutike, të tekstileve, të qelqit, në pajisjet elektrike, në turizëm.

Më shumë nga rubrika

Amerikanët dëshirojnë të prodhojnë armë në Bullgari

Përfaqësues të tetë kompanive amerikane vizituan Bullgarinë për të zhvilluar 70 takime në ndërmarrje bullgare. Këtë e bëri të ditur nëpërmjet profilit të saj në Facebook Ambasada e ShBA-së në Sofje. Afaristët kanë marrë pjesë dhe në një forum,..

botuar më 19-12-06 12.16.MD

Kuvendi ratifikoi kredinë për interkonektorin e gazit Greqi-Bullgari

Kuvendi Popullor ratifikoi Marrëveshjen ndërmjet Bullgarisë dhe Bankës Evropiane të Investimeve (BEI) në lidhje me marrëveshjen e 10 tetorit të këtij viti mes Bankës Evropiane të Investimeve dhe “Holdingut energjetik bullgar” ShA për financimin..

botuar më 19-12-06 11.26.PD

Filluan “Ditët e Dhurimit” në përkrahje të njerëzve me probleme të riprodhimit

Sot fillon edicioni i shtatë i nismës “Ditët e Dhurimit”. Ngjarja është me qëllim bamirës – të ndihmojë çiftet me probleme të lidhura me shëndetin riprodhues që të kenë fëmijë. Nisma mbledh në një vend dhurues të materialit riprodhues (qeliza veze..

botuar më 19-12-06 11.15.PD