Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Trajnim për mësues në shkollat bullgare jashtë vendit

Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva
Foto: BGNES

Gjatë vitit 2020 fillon programi kombëtar për trajnimin e mësuesve për shkollat e ashtuquajtura “të së dielës”, të cilat organizohen në diasporat bullgare. Praktikat e suksesshme për punë me fëmijët dygjuhësorë do të jenë në qendër të programit dhe përveç kësaj do të ndajmë informacione për nisma të lidhura me arsimin, tha Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva gjatë kohës së forumit ballkanik “Strategjitë për mësimin e gjuhës bullgare në një mjedis të gjuhës së huaj” që u zhvillua në Stamboll.

Ministria po realizon politikë aktive për zhvillimin e shkollave bullgare “të së dielës” dhe vetëm gjatë këtij viti ka lëshuar 7,5 mln. euro për këtë qëllim. Shkollat bullgare jashtë vendit janë tashmë mbi 400 në 50 shtete. Në to japin mësime mbi 2000 mësues. Fëmijët, nxënësit dhe kandidat-studentët në to janë 50 mijë.


Më shumë nga rubrika

Në mars biznes klima në Bullgari u ul me 3.7 pika

Instituti Kombëtar Statistikor njofton se gjatë marsit treguesi i përgjithshëm i klimës biznes në Bullgari u ul me 3.7 pika në krahasim me shkurtin, gjë që i detyrohet klimës së keqësuar biznes në industri, tregtinë me pakicë dhe shërbimet. Treguesi “klima..

botuar më 20-03-30 1.23.MD

Problemi me trafikun drejt Turqisë u zgjidh

Kryeministri Bojko Borisov dhe valiu i Edrenesë Ekrem Xhanal inspektuan pikën e përbashkët kufitare “Kapitan Andreevo” pasi trafiku i kamionëve u normalizua. Inspektimi ripohoi, se parkingu për kamionë i cili u krijua në ish aeroportin ushtarak “Uzunxhovo”..

botuar më 20-03-30 12.39.MD

Po zgjerohet kujdesi i patronazhit për njerëzit e moshuar dhe me aftësi të kufizuara

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale livron suplementarisht 23 mln euro /45 mln leva/ vetëm në përkrahje të të moshuarve të vetmuar dhe të njerëzve me aftësi të kufizuara. Bashkitë mund të aplikojnë për financimin e veprimtarive që kanë të bëjnë..

botuar më 20-03-30 11.53.PD