Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Trajnim për mësues në shkollat bullgare jashtë vendit

Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva
Foto: BGNES

Gjatë vitit 2020 fillon programi kombëtar për trajnimin e mësuesve për shkollat e ashtuquajtura “të së dielës”, të cilat organizohen në diasporat bullgare. Praktikat e suksesshme për punë me fëmijët dygjuhësorë do të jenë në qendër të programit dhe përveç kësaj do të ndajmë informacione për nisma të lidhura me arsimin, tha Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva gjatë kohës së forumit ballkanik “Strategjitë për mësimin e gjuhës bullgare në një mjedis të gjuhës së huaj” që u zhvillua në Stamboll.

Ministria po realizon politikë aktive për zhvillimin e shkollave bullgare “të së dielës” dhe vetëm gjatë këtij viti ka lëshuar 7,5 mln. euro për këtë qëllim. Shkollat bullgare jashtë vendit janë tashmë mbi 400 në 50 shtete. Në to japin mësime mbi 2000 mësues. Fëmijët, nxënësit dhe kandidat-studentët në to janë 50 mijë.


Më shumë nga rubrika

Ministrja e Energjetikës Temenuzhka Petkova

Komisioni parlamentar për energjinë miratoi ndryshime në Ligjin për energjetikën për shkak të çmimit të ulur të gazit natyror

Komisioni parlamentar për energjinë miratoi në lexim të parë me 12 vota “pro” dhe 6 “kundër” ndryshimet në Ligjin për energjetikën. Qëllimi është që të rregullohet mekanizmi i kthimit të shumave në kuadrin e kontratave të lidhura mes “Bulgargaz” si..

botuar më 20-04-03 1.51.MD

Presidenti Rumen Radev me thirrje për kompensime adekuate të punonjësve dhe biznesit

“Pandemia kërkon masa të ngutshme dhe shoqëria i pranon shumë mirë”, vuri në dukje Presidenti Rumen Radev në një deklaratë me rastin e situatës së re në vend të shkaktuar nga COVID-19. Ai nënvizoi se masat e jashtëzakonshme kanë kufizuar përhapjen e..

botuar më 20-04-03 1.06.MD

Komisioni për buxhetin në Kuvendin Popullor miratoi aktualizimin e buxhetit

Me 13 vota “pro”, 6 “kundër” dhe 1 “abstenim” Komisioni Parlamentar për buxhetin miratoi në lexim të parë aktualizimin e buxhetit 2020 me qëllim përballimin e shokut në ekonominë bullgare për shkak të COVID-19. Projektligji parashikon rritjen e limitit..

botuar më 20-04-03 12.32.MD