Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Trajnim për mësues në shkollat bullgare jashtë vendit

Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva
Foto: BGNES

Gjatë vitit 2020 fillon programi kombëtar për trajnimin e mësuesve për shkollat e ashtuquajtura “të së dielës”, të cilat organizohen në diasporat bullgare. Praktikat e suksesshme për punë me fëmijët dygjuhësorë do të jenë në qendër të programit dhe përveç kësaj do të ndajmë informacione për nisma të lidhura me arsimin, tha Zv. Ministrja e arsimit Denica Saçeva gjatë kohës së forumit ballkanik “Strategjitë për mësimin e gjuhës bullgare në një mjedis të gjuhës së huaj” që u zhvillua në Stamboll.

Ministria po realizon politikë aktive për zhvillimin e shkollave bullgare “të së dielës” dhe vetëm gjatë këtij viti ka lëshuar 7,5 mln. euro për këtë qëllim. Shkollat bullgare jashtë vendit janë tashmë mbi 400 në 50 shtete. Në to japin mësime mbi 2000 mësues. Fëmijët, nxënësit dhe kandidat-studentët në to janë 50 mijë.


Më shumë nga rubrika

16 vjet nga tragjedia në lumin Lim, ku vdiqën 12 fëmijë bullgarë

Sot mbushen 16 vjet pas aksidentit tragjik rrugor, ku vdiqën 12 fëmijë bullgarë. Tragjedia ndodhi kur fëmijët ktheheshin nga një ekskursion në Dubrovnik të Kroacisë. Shoferi humbi kontrollin e autobusit, i cili ra në lumë dhe u zhyt për disa minuta...

botuar më 20-04-04 11.17.PD
Prof. gjen. Vencisllav Mutafçijski

Shtabi Operativ u bëri thirrje qytetarëve për të mos shkuar në kishë në festat e Pashkëve

Gjatë 24 orëve të fundit u ripohuan akoma 21 raste të reja të të infektuarve me COVID-19 në Bullgari. Kështu numri i tyre i përgjithshëm bëhet 498 . Janë shëruar 34 persona, vdiqën 14. Ndër rastet e reja ka një fëmijë të vogël në moshën 1 vjeç...

botuar më 20-04-04 10.21.PD

Parlamenti miratoi në lexim të parë zgjatjen e gjendjes së jashtëzakonshme në Bullgari deri më 13 maj

Me 122 vota “pro”, 47 “kundër” dhe 7 “abstenim” Kuvendi Popullor zgjati në lexim të parë gjendjen e jashtëzakonshme në Bullgari deri në 13 maj. Propozimi u parashtrua nga Këshilli i Ministrave më 2 prill 2020. E majta kërkoi nga pushtetarët analizë të..

botuar më 20-04-04 10.05.PD