Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Nxënës nga Kina mësojnë gjuhën bullgare në Universitetin e qytetit Veliko Tërnovo

Foto: www.uni-vt.bg

Marrëveshje për mësim intensiv 10-mujor të nxënësve të klasës së 12-të nga Kina nënshkroi Universiteti i qytetit Veliko Tërnovo “Shenjtor Kirill dhe Metodij”. Të rinjtë mësojnë në shkolla të asocijuara pranë Universitetit të Dytë të Pekinit për gjuhë të huaja. 10 nxënësit e parë kinezë tashmë erdhën në Bullgari. Programi përfshin mësime të gjuhës bullgare dhe të letërsi, të historisë së Bullgarisë etj. Pasi do të mbarojnë mësimin në Bullgari nxënësit do të kthehen në Pekin ku do të bëhen studentë në Universitetin e Pekinit. Pas dy vitesh do të kthehen në Bullgari për të vazhduar mësimin në Universitetin e qytetit Veliko Tërnovo. Pas mbarimit të studimeve  të rinjtë kinezë do të marrin të ashtuquajturat diploma të dyfishta. Ky është një projekt afatgjatë ndaj të cilit shfaqin interes edhe dy universitete të tjera kineze.

Më shumë nga rubrika

Ministrja Temenuzhka Petkova

Bullgaria do të mbrojë interesat e saj energjetike në BE

Bullgaria respekton strikt politikat dhe prioritetet e BE-së në energjetikë, por duhet të gjejë bilancin mes tyre dhe interesave të saj kombëtare, sepse centralet termike janë kapacitete jashtëzakonisht të rëndësishme. Këtë e deklaroi Ministrja e..

botuar më 20-01-24 7.05.MD
Godina e MPJ-së në Sofje

Dy diplomatë rusë do të largohen nga Sofja në kuadrin e 48 orëve

Më 24 janar Ambasadori rus në Sofje Anatoli Makarov u thirr në MPJ. Ai mori një notë, sipas së cilës në kuadrin e 48 orëve dy diplomatë rus të akuzuar për spiunazh duhet të largohen nga Bullgaria. Makarovi ka deklaruar se afati do të respektohet. Rusia..

botuar më 20-01-24 6.18.MD

Bullgarët e rinj nuk janë orientuar ndaj profesioneve të reja

Shumica e të rinjve bullgarë, të cilët janë duke mbaruar arsimin e tyre të mesëm, nuk duan të punojnë në sferën e prodhimit. Ata preferojnë të realizohen në fushën e shërbimeve. Profesionet e preferuara nga ata janë ato të automekanikut, floktarit,..

botuar më 20-01-24 6.01.MD