Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dhe Izraeli diskutojnë partneritetin në sigurinë kibernetike

Foto: Qendra Qeveritare e Shtypit

Zëvendës kryeministrja Marijana Nikollova, e cila është kryetare e Këshillit të Sigurisë Kibernetike pranë Këshillit të Ministrave, diskutoi me drejtorin e përgjithshëm të Zyrës Kombëtare Izraelite të Sigurisë Kibernetike Igall Una, mundësitë për partneritetin dypalësh në këtë fushë. Përfaqësuesi iztaelit tregoi praktikat e mira të zyrës në koordinimin e punës midis institucioneve, në partneritetin me biznesin dhe në aplikimin e vendimeve inovative për reagim të shpejtë kundër sulmeve kibernetike. Në bisedimet e zhvilluara në qytetin izraelit Beer Sheva, për palën bullgare morën pjesë edhe përfaqësues të Agjencisë Shtetërore të Qeverisjes Elektronik dhe Dikasterit të Krimeve Kibernetike pranë Drejtorisë së Përgjithshme për Luftimin e Krimit të Organizuar.

Më shumë nga rubrika

dr. Stanimir Hasërxhiev

Përpjekjet kundër Covid-19 duhet t’u drejtohen më të prekshmëve

Në Bullgari, organizimi i vaksinimit nuk është i mirë dhe nuk ka vaksina për të gjithë. Kjo është arsyeja se pse është me rëndësi që vendi ynë të vaksinojë dhe të mbrojë së pari të sëmurët kronikë dhe të moshuarit, sepse ata janë më të rrezikuarit...

botuar më 21-01-26 11.07.PD

Asociacioni i prodhuesve të duhanit ngul këmbë për ndihmë për shkak të Covid-19

Asociacioni kombëtar i prodhuesve të duhanit ngul këmbë që gjatë vitit 2021 dega të marrë ndihmë shtetërore sipas skemës de minimus. Tema do të diskutohet gjatë Këshillit Konsultativ për duhanin sot, transmetoi reporterja jonë Veselina Millanova...

botuar më 21-01-26 9.29.PD

772 raste të reja të koronavirusit nga gjithsej 13 540 teste të kryera

772 janë rastet e reja të koronavirusit në Bullgari për 24 orët e fundit, sipas të dhënave të Portalit të Unifikuar të Informacionit. postuar në mesnatë. 5.7% e totalit të 13 540 testeve të kryera janë pozitive. 60 njerëz vdiqën nga..

botuar më 21-01-26 9.04.PD