Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Opera e Sofjes fton publikun në shfaqje online

Foto: operasofia.bg

Opera e Sofjes do të prezantojë tri shfaqje online. Ditën e premte më 27 mars, nga ora 17.00, orë lokale, fillon Bajaderka (La Bayadère) nga Ludwig Minkus. Incizimi i shfaqjes është nga 18 janari i këtij viti. Ditën e shtune, më 28 mars, në orën 17.00, orë lokale, fillon opera “Il trovatore” nga Giuseppe Verdi. Incizimi është nga viti 2019. Ditën e diele më 29 mars nga ora 16.00, prapë orë lokale, prezantohet një shfaqje tjetër të kompozitorit Verdi “Nabucco”. Incizimi është nga shfaqja në “skenën nën qiellin” para Katedrales “Shën Aleksandër Nevski” në Sofje, realizuar në vitin 2016.


Më shumë nga rubrika

Teatri Satirik në Sofje – një vend i sigurt në kushtet e Covid-19

Teatri Satirik në kryeqytet tregon dhjetë shkaqe të cilët e radhitin ndër vendet më të sigurta publike në kohën e pandemisë. Spektatorët hyjnë dhe dalin përmes portave të ndryshme të gjera, ndërsa lëvizja realizohet nëpër korridore që nuk..

botuar më 20-10-19 2.56.MD

Tre kombësi me një ekspozitë të përbashkët për gratë – heroina

Qendra çeke në Sofje prezanton tre projekte - nga Çekia, Sllovakia dhe Bullgaria, të lidhura me personazhet e grave - të dashura dhe kontradiktore, të nderuara dhe të urryera, por të cilat kanë lënë gjurmë në histori dhe i kanë dhënë mundësi gjysmës së..

botuar më 20-10-17 6.05.PD
Kate Winslet

Kate Winslet në film për një kripto-mbretëreshë bullgare

Kate Winslet do të luajë në një film për mashtrime me kripto-valutë OneCoin, pas së cilës qëndron bullgarja Ruzha Ignatova. Filmi do të sqarojë aferën famëkeqe të miliardave, që përpara ca kohe tronditi rrethet financiare dhe do të mundohet të..

botuar më 20-10-14 7.05.PD