Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kredimarrësit e mirë do të kenë të drejtën të shtyjnë pagesën e kredisë

Banka Popullore Bullgare
Foto: arkiv

Bordi Drejtues i Bankës Popullore Bullgare përcaktoi rendin sipas të cilit do të bëhet shtyrja e pagesave të kredive ndaj bankave në lidhje me gjendjen e jashtëzakonshme, në të cilën ndodhemi nga 13 marsi për shkak të koronavirusit.

Sipas dokumentit pagesat e lidhura me borxhet do të mund të shtyhen deri më 6 muaj. Aplikimet për këtë mund të paraqiten deri më 22 qershor. Do të ketë tri mundësi për shtyrje – e para është mbi kapitalin fillestar, e dyta – mbi kapitalin fillestar dhe mbi interesin, dhe e treta – mbi produktet revolvuese. Të drejtën t’i shtyjnë pagesat e kredisë do ta kenë vetëm kredimarrësit e mirë.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 402

Bullgarët janë të ndarë sa i përket idesë për “pasaportat e vaksinimit” Bullgarët janë ende të ndarë në lidhje me idenë e të ashtuquajturve "pasaporta vaksinimi", nëpërmjet të cilëve Bashkimi Evropian ka në plan të rimëkëmbë udhëtimin e lirë dhe..

botuar më 21-04-13 6.04.MD
Valdis Dombrovskis

Valdis Dombrovskis para BNR-së: Bullgaria mund të aplikojë euron gjatë vitit 2024

"Bullgaria është ende duke punuar mbi planin e rimëkëmbjes - veçanërisht në pjesët për qëllimet e gjelbra dhe përfshirjen sociale, përpara se ta paraqesë atë në Bruksel," vuri në dukje Zëvendës Presidenti i Komisionit Evropian Valdis Dombrovskis para..

botuar më 21-04-13 5.45.MD

Bullgaria – e shqetësuar për vaksinën Johnson & Johnson

"Ne jemi të shqetësuar për raportet e sotme nga SHBA-ja në lidhje me vaksinën Johnson & Johnson. Presim që të kemi një vendim në fund të ditës, pasi Agjencia Evropiane e Barnave shpalli qëndrimin e vet." Këtë e ka deklaruar Ministri i Shëndetësisë..

botuar më 21-04-13 5.33.MD