Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria ndihmon bashkësitë bullgare përtej kufirit

Foto: BGNES

Këshilli i Ministrave miratoi programin për përkrahjen e organizatave të bashkësive bullgare në Shqipëri, Kosovë, Ukrainë, Serbi, Moldavi dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut me ndërgjegje bullgare. Me mjete të buxhetit të shtetit në periudhën 2020-2024 do të ndihmohen organizata të bashkësive bullgare të regjistruara sipas legjislacionit vendor. Qëllimi është zgjerimi e veprimtarisë së këtyre organizatave në ruajtjen e identitetit bullgar dhe në konsolidimin e pranisë së tyre në shtetet përkatëse.


Më shumë nga rubrika

Dita e poezisë hungareze në Sofje - nderim ndaj Laslo Nagi, përkthyes i poezisë popullore bullgare

Dita e poezisë hungareze shënohet në Hungari  që nga viti 1964, në datën e ditëlindjes së poetit Atilla Jozhef (1905-1937). Çdo vit  më 11 prill hungarezët nderojnë poezinë hungareze me lexime letrare dhe prezantime të librave. Gjatë këtij viti..

botuar më 21-04-11 9.25.PD

Në qytetin Plovdiv ndërtojnë një lagje të gjelbër pa automobila

Hapësira e madhe e braktisur në qendër të kompleksit të banimit “Trakia” në qytetin Plovdiv do të kthehet në një lagje të brezit të ri, pa automobila. Deri në fund të muajit prill planifikohet gërmimi i parë. Kureshtarja është se në territorin mbi..

botuar më 21-04-11 8.25.PD
Rumen Radev dhe Vlladica Dimitrov

Rumen Radev: Bullgarët në Serbi janë një urë shpirtërore midis dy vendeve

Çështjet aktuale në lidhje me pakicën kombëtare bullgare në Caribrod, Republika e Serbisë, diskutoi në Sofje Presidenti Rumen Radev me kryebashkiakun Vlladica Dimitrov dhe kryetarin e Këshillit Bashkiak Zoran Xhurov. “Do të doja që bullgarët..

botuar më 21-04-09 7.08.MD