Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria dhe Italia do të bashkëpunojnë në studimin e koronavirusit

Foto: arkiv

Po përgatitet nënshkrimi i marrëveshjes për shkëmbim të teknologjive dhe ideve ndërmjet Akademisë Ushtarako-Mjekësore në Sofje dhe Spitalit Universitar “San Mateo” në Itali.

Spitali italian punon aktivisht mbi metodën e mjekimit të Covid-19 me plazmë hiperimunitare. Një pjesë prej studimeve të imunologëve italianë përfshin analizë sasiore të antitrupave në plazmën e sapongrirë të gjakut. Mbi të njëjtën metodë punojnë dhe kolegët e tyre në Sofje.

 Këtë e bëri të ditur në brifingun e Shtabit Operativ kundër Covid-19 shefi i tij gjen. prof. Vencisllav Mutafçijski. Sipas studimeve të deritanishme më shumë antitrupa ka në gjakun e njerëzve brenda muajit të parë pas shërimit të tyre, kurse pas muajit të tretë ka rënie të mbrehtë në numrin e antitrupave . Kjo pohon tezën se pas infektimit njeriu nuk fiton imunitet të qëndrueshëm ndaj koronavirusit. 


Më shumë nga rubrika

1043 raste të reja të koronavirusit në Bullgari

1043 janë rastet e reja të koronavirusit në Bullgari. Kjo përbën 14.7 për qind nga 7 094 PCR testet e realizuara gjatë 24 orëve të fundit. Këtë e tregojnë të dhënat e Portalit Unik Informativ. Gjatë periudhës vdiqën 7 veta, ndërsa u shëruan..

botuar më 20-10-25 10.19.PD

Covid-19 në Bullgari: Dita e 231

Spitalet ndalojnë pranimet e planifikuara mbi 120 raste të Covid-19 për 100 000 banorë Me urdhër të ministrit të shëndetësisë Kostadin Angellov nga 25 tetori spitalet në krahinat me sëmundshmëri mbi 120 veta për 100 mijë banorë pezullojnë..

botuar më 20-10-24 5.39.MD

U hoq karantina e kryeministrit

Inspektorati Shëndetësor i Sofjesnjoftoi se u hoq karantina e kryeministrit Bojko Borisov pas rezultateve negative të PCR teste dy ditë me radhë. Më herët u njoftua, se Inspektorati Shëndetësor i Sofjes e vuri nën karantinë kryeministrin..

rinovuar më 20-10-24 4.27.MD