Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Çfarë duhet të dinë turistët për ndihmën shëndetësore në bregdet

Foto: BTA

Qendrat shëndetësore në bregdet janë gati të pranojnë pacientë me Covid-19. Hotelet janë të detyruar t’u sigurojnë informacion turistëve për qendrat më të afërta shëndetësore dhe për shërbimet e ofruara prej tyre. Turistët nga BE-ja me Kartelë Shëndetësore Evropiane do të kenë më pak peripeci. Të huajit me qëndrim të shkurtër ose afatgjatë në Bullgari, ose ata që kalojnë transit, duhet të kenë sigurim i cili të mbulojë shpenzimet për mjekim dhe qëndrim në spital për kohëzgjatjen e qëndrimit të tyre në vend. Për ta janë në fuqi çmimet e caktuara në qendrat përkatëse shëndetësore.

Turizmi shëndetësor mund të zgjatë sezonin veror në Bullgari

Pas epidemisë më e prekur është dega turistike. Për të përballuar problemet financiare disa nga hotelet SPA dhe uelnes në Nesebër dhe Sllënçev Brjag po përgatiten të pranojnë turistë edhe pas përfundimit të stinës verore. Në Sllënçev Brjag planifikojnë edhe zhvillimin e turizmit sportiv.

Chatbot platforma "COME TO BULGARIA" do të ndihmojë turistët të gjejnë informacion

Chatbot platforma e re "COME TO BULGARIA" do të informojë turistët për mundësitë për pushime të sigurta në Bullgari në kushtet e Covid-19, do të sigurojë informacion për qytetet, fenomenet kulturore dhe historike. Krahas komunikimit me shkrim intelekti artificial do të pranojë edhe pyetje me zë në bullgarisht dhe anglisht. Kompania do t’u sigurojë këtë shërbim falas turistëve, firmave, institucioneve.

Më shumë nga rubrika

Pothuajse 70 për qind nga hotelierët presin “një valë falimentimesh” deri në fund të vitit

Asociacioni Bullgari i Profesionistëve në Menaxhimin e Hoteleve ( Bulgarian Association of Hotel Executives BAHE) organizoi një sondash përfaqësues kombëtar në prag të zgjedhjeve parlamentare dhe në kushtet e mbylljes së pjesshme. Qëllimi..

botuar më 21-04-06 6.55.PD

Po përfundon një sezon dimëror i munduar dhe i paparashikueshëm

Turistët bullgarë nuk arritën të kompensojnë tërheqjen e paparë të mysafirëve të huaj në vendpushimet e skive gjatë muajve të fundit. Për shkak të koronavirusit dhe të masave kundra epidemiologjike gjatë këtij dimri, industria po llogarit një stinë..

botuar më 21-03-31 6.35.PD

Ulje e numrit të udhëtarëve nga Bullgaria dhe e miqve nga jashtë

Në shkurt 2021, në situatën e vazhdueshme të epidemisë, udhëtimet e shtetasve bullgarë jashtë ishin 215 300 ose 46,3% nën ato të regjistruara në shkurt 2020, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në shkurt 2021 vizitat e të huajve në..

botuar më 21-03-29 12.35.MD