Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria mund të bëhet pjesë e dy projekteve kryesore evropiane të transportit

Foto: аrkiv

Në një analizë të përbashkët Instituti i Dyseldorfit për Makroekonomi, Instituti Ekonomik i Austrisë (WIIW) dhe instituti francez OFCE bëjnë thirrje për investimin e miliardëve, të cilët BE-ja do të përdorë për rimëkëmbje pas krizës së Covid-19, në dy projekte me rëndësi kyçe.

I pari është për hekurudhë transevropiane me shpejtësi të lartë, e cila do të lidhë të gjitha kryeqytetet evropiane. I dyti është “Rruga Evropiane e Mëndafshtit” – deri në Moskë dhe në shtetet e Kaukazit. Dy projektet kanë akse në territorin e Bullgarisë.

853 kilometra prej “Ultra-Rapid-Train” apo “Trans Europa Expres” duhet të kalojnë përmes vendit tonë dhe vlera e pjesës bullgare do të jetë 59% prej produktit aktual të brendshëm bruto të Bullgarisë, tregon analiza. Tërë gjatësia e projektit prej 18 250 kilometrash do t’i kushtonte Bashkimit Evropian 1,1 trilionë euro. 


Më shumë nga rubrika

Tregtia elektronike në BE modernizohet me rregulla të reja të TVSH-së

Rregullat e reja të TVSH-së për tregtinë elektronike hyjnë në fuqi nga 1 korriku 2021 në të gjithë BE. Qëllimi është të ulin barrën administrative të bizneseve të cilat realizojnë shitje transkufitare online nëpërmjet vendosjes së një sistemi unik..

botuar më 21-06-09 1.30.MD

Sezoni i vjeljes së qershisë në Bullgari ka filluar

Filloi vjellja, grumbullimi dhe blerja e qershive në rajonin e qytetit Kjustendill - kjo pjesë e Bullgarisë është afirmuar si kopshti i qershive i vendit tonë. Kurse vjelja e frutës së shijshme pritet që të zgjasë deri në mesin e muajit korrik...

botuar më 21-06-08 10.02.PD

Çmimi i ulët i blerjes dhe prodhimi bajat - pengesa për korrjen e livandës të këtij viti

Bullgaria gjendet në krye të prodhuesve  të vajit të livandës në botë, ku përpara disa vjetëve pati zhvendosur dhe Francën. Tregje tradicionale, për të cilat vendi ynë eksporton vajin e livandës janë Shtetet e Bashkuara, Britania e Madhe, Franca,..

botuar më 21-06-06 10.35.PD