Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Instrumentet matëse bullgare fitojnë popullaritet në Zvicër, SHBA dhe Japoni

Foto: arkiv

Ndërmarrjet tona të vogla dhe të mesme realizojnë eksport më të madh në Gjermani, Rumani, Itali, Francë, Greqi dhe Poloni. Rritje më të madhe shënojnë biçikletat elektrike dhe motoçikletat e vegjël. Për nga ky tregues jemi në vend të gjashtë në Evropë.

Pas kësaj në listën e eksportit janë instrumentet matëse, tregon një studim i Institutit për Ekonomi të Tregut për mundësitë për eksport të biznesit vogël dhe të atij të mesëm. Në fushën e instrumenteve matëse prodhimi ynë ka pozita serioze në vende si Zvicra, SHBA-ja dhe Japonia. Bullgaria dhe vende të tjera nga Evropa Qendrore dhe Lindore shënojnë rritje të furnizimeve të pajisjeve të ndryshme elektrike, si akumulatorë, ngrohës elektrikë, ndërsa konkurruesit tanë në këtë sektorë janë furnizues jashtë BE-së, si Kina.

Më shumë nga rubrika

Deri në 7000 euro është ndihma e njëhershme për bujqit për shkak të Covid-19

Bullgaria kërkoi nga BE-ja që ndihma t’u jepet bujqve në bazë të të gjitha shpenzimeve të tyre suplementare për shkak të koronavirusit për tokat e punueshme dhe për krerë kafshe. Komisioni Evropian e refuzoi këtë propozim duke vendosur që..

botuar më 20-07-04 10.53.PD
Tomisllav Donçev

Deri në shtator Bullgaria duhet të caktojë prioritetet e veta për rimëkëmbje pas krizës së Covid-19

Për periudhën e ardhshme programore të BE-së Bullgaria mund të ketë akses në resurs financiar prej më shumë se 29 mlrd eurosh. Për këtë qëllim deri në shtator vendi ynë duhet të caktojë sektorët prioritarë dhe mekanizmat e financimit. Afati do të jetë..

botuar më 20-07-03 11.14.PD

Një investitor çek pronësoi pjesë në Bankën e Parë të Investimeve

Valea Foundation e sipërmarrësit çek Karel Komarek u përfshi në rritjen e kapitalit të Bankës së Parë të Investimeve – Fibank. Fondi u bë pronar i 7,9% prej aksioneve të bankës private bullgare. Banka Bullgare për Zhvillim bleu pak më shumë se 18%...

botuar më 20-07-02 6.48.MD