Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Produktet artizanale në Rrugën e Zejtarëve në Trojan

Foto: Radio Bullgaria, Veneta Nikollova

Mjeshtrit vendas prezantojnë prodhimet e veta në ashtuquajturën Rrugë të Zejeve në qytetin malor Trojan (Bullgari Qendrore). Bashkia mori vendim të ndihmojë zanatçinjtë duke u ofruar atyre sipërfaqe tregtare falas  si masë lundër krizës së koronavirusit.

“Në këtë tkurrje të madhe ekonomike ky është një shans për ne, një dritare e vogël me dritë – kështu prezantojmë para njerëzve se çfarë krijuam në kohën e karantinës”, thotë njëri nga mjeshtërit.

Gjatë kohës së gjendjes së jashtëzakonshme prodhuesit e sendeve origjinale nuk kishin fare mundësi për shitje, por me lehtësimin e masave kundër epidemisë iniciativat e tilla kthehen në mundësi për mbijetesë në kushtet e krizës. 


Më shumë nga rubrika

kuzhina bullgare: sarma me lakër arme

Një meny speciale do t'u prezantojë turistëve kuzhinën tradicionale të regjioneve të ndryshme në Bullgari

Tanimë po punohet mbi krijimin dhe formimin e një menyje kombëtare bullgare, në të cilën përzgjidhen gjellët tradicionale dhe verërat karakteristike për vendin. Ideja është që kjo të mund të plotësojë përfytyrimin dhe njohjen e turistëve të huaj..

botuar më 20-08-06 3.59.MD

Partia në pushtet GERB dhe një parti e re kanë përkrahje të njëjtë elektorale

Një studim i agjencisë “Market Links” tregon se partia në pushtet “GERB” dhe partia e re e shoumenit Sllavi Trifonov “Nuk ka një popull të tillë” gëzojnë përkrahje të njëjtë elektorale – 15%. Në vend të tretë është Partia Socialiste Bullgare (BSP)..

botuar më 20-08-06 11.09.PD

Shndërrimi i fytyrës së Shpëtimtarit Krisht - festë e cila forcon besimin dhe jep kurajë për kalimin e vështirësive

Më 6 gusht Kisha Ortodokse Bullgare feston Metamorfozën /Shndërrimin/ e Shpëtimtarit Krisht - një nga datat më të ndritshme në kalendar. Sipas teksteve të ungjillit, në këtë ditë Krishti zbulon përpara tre prej dishepujve të vet origjinën e tij..

botuar më 20-08-06 5.35.PD