Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Greqia kërkon PCR test negativ për qytetarët që mbërrijnë me avion nga Bullgaria

| rinovuar më 20-07-25 3.47.MD
Foto: BTA

Masa kufizuese do të hyjë në fuqi më 28 korrik, kur autoritetet kufitare greke do të kërkojnë PCR test negativ për koronavirus, të bërë deri në 72 orë para hyrjes në vend, bëri të ditur Ministria e Punëve të Jashtme. Cerifikata duhet të jetë në anglisht dhe të përmbajë tre emrat dhe numrin e pasaportës (kartës së identiteti) të pasagjerit. Testet do të njihen në qoftë se janë bërë në laboratorë kombëtarë, ose privatë, të akredituar nga organet shtetërore.

Më 28 dhe 29 korrik pasagjerët të cilët nuk kanë test për Covid-19 do të testohen nga autoritetet greke gjatë mbërritjes së tyre në Greqi.

Mbetet në fuqi kërkesa për formular të plotësuar elektronik për lokalizimin e pasagjerëve (PLF), kod QR, minimum 24 orë para mbërritjes.

Nuk ka ndryshim të kërkesave për kalimin e kufirit tokësor mes dy vendeve tona.

Më shumë nga rubrika

Dita e poezisë hungareze në Sofje - nderim ndaj Laslo Nagi, përkthyes i poezisë popullore bullgare

Dita e poezisë hungareze shënohet në Hungari  që nga viti 1964, në datën e ditëlindjes së poetit Atilla Jozhef (1905-1937). Çdo vit  më 11 prill hungarezët nderojnë poezinë hungareze me lexime letrare dhe prezantime të librave. Gjatë këtij viti..

botuar më 21-04-11 9.25.PD

Në qytetin Plovdiv ndërtojnë një lagje të gjelbër pa automobila

Hapësira e madhe e braktisur në qendër të kompleksit të banimit “Trakia” në qytetin Plovdiv do të kthehet në një lagje të brezit të ri, pa automobila. Deri në fund të muajit prill planifikohet gërmimi i parë. Kureshtarja është se në territorin mbi..

botuar më 21-04-11 8.25.PD
Rumen Radev dhe Vlladica Dimitrov

Rumen Radev: Bullgarët në Serbi janë një urë shpirtërore midis dy vendeve

Çështjet aktuale në lidhje me pakicën kombëtare bullgare në Caribrod, Republika e Serbisë, diskutoi në Sofje Presidenti Rumen Radev me kryebashkiakun Vlladica Dimitrov dhe kryetarin e Këshillit Bashkiak Zoran Xhurov. “Do të doja që bullgarët..

botuar më 21-04-09 7.08.MD