Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prognozë për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare në fund të vitit 2021

Foto: arkiv

Në qoftë se nuk ka valë të dytë të Covid-19 kriza për ekonominë bullgare do të jetë nga 2 deri në 3 tremujorë. Ulja vjetore do të jetë nga 5 deri në 7%. Rimëkëmbja do të vazhdojë gjatë tërë vitit 2021 dhe në fund të vitit do të arrihen nivelet para krizës.

Rritja reale do të fillojë që nga viti 2022, tregon Raporti Vjetor për Zhvillimin Ekonomik dhe Politikat e Bullgarisë nga Instituti për Studime Ekonomike pranë Akademisë Bullgare të Shkencave.

Përfundimi kryesor është se deri në pandeminë e koronavirusit ekonomia bullgare është zhvilluar në mënyrë të qëndrueshme, edhe pse me tempe modeste, me rritje të shpejtë të pagave dhe të punësimit, sistem të qëndrueshëm financiar dhe bankar dhe ka pasur balancë makroekonomike.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria ka rritur tri herë aktivet e saj neto për frymë të popullsisë

Gjatë 11 viteve të fundit Bullgaria i ka rritur tri herë aktivet e saj neto për frymë të popullsisë deri në 9 586 euro. Këtë e shkroi në profilin e vet në Facebook Kryeministri Bojko Borisov, duke u mbështetur te një studim i kompanisë gjermane të..

botuar më 20-10-14 10.22.PD

Do të ndërtojmë bllokun e 7-të të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”

Do të ndërtojmë bllokun e 7-të të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” me teknologji krejt të ndryshme. Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov, cituar nga BTA. Gjatë një inspektimi në central Borisov tha, se nuk duhet të mendohet vetëm për..

botuar më 20-10-13 2.04.MD

Jemi të papërgatitur për strategjinë “Nga ferma në tryezë”

“Jemi të papërgatitur për strategjinë “Nga ferma në tryezë”, e cila u miratua nga Komisioni Evropian, vuri në dukje para BNR-së përpunuesi i mishit Kirill Vëtev. Qëllimi i strategjisë është që t’i kooperojë pjesëmarrësit në vargun..

botuar më 20-10-12 1.44.MD