Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Prognozë për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare në fund të vitit 2021

Foto: arkiv

Në qoftë se nuk ka valë të dytë të Covid-19 kriza për ekonominë bullgare do të jetë nga 2 deri në 3 tremujorë. Ulja vjetore do të jetë nga 5 deri në 7%. Rimëkëmbja do të vazhdojë gjatë tërë vitit 2021 dhe në fund të vitit do të arrihen nivelet para krizës.

Rritja reale do të fillojë që nga viti 2022, tregon Raporti Vjetor për Zhvillimin Ekonomik dhe Politikat e Bullgarisë nga Instituti për Studime Ekonomike pranë Akademisë Bullgare të Shkencave.

Përfundimi kryesor është se deri në pandeminë e koronavirusit ekonomia bullgare është zhvilluar në mënyrë të qëndrueshme, edhe pse me tempe modeste, me rritje të shpejtë të pagave dhe të punësimit, sistem të qëndrueshëm financiar dhe bankar dhe ka pasur balancë makroekonomike.


Më shumë nga rubrika

Ulje në tregtinë me BE-në dhe me vende të treta

Gjatë periudhës janar – korrik 2020 eksporti i mallrave nga Bullgaria për BE-në është ulur me 6.5% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019 dhe është me përmasë rreth 20.5 mlrd leva /10.5 mlrd euro/. Partnerët kryesorë tregtarë të Bullgarisë..

botuar më 20-10-12 1.01.MD

Subvencionet evropiane – përcaktuese për pemishtet në vendin tonë

Milen Gjeorgjiev është pronar i një pemishteje në rajonin e qytetit Ajtos. Thotë se, ky është një biznes familjar i më shumë se 20 vjetëve, kurse cilësia e prodhimit  është një sasi konstante. Asortimenti është shumë i larmishëm – çdo lloje mollë,..

botuar më 20-10-12 7.10.PD

Moody’s ngriti vlerësimin afatgjatë të Bullgarisë

“Moody’s ngriti vlerësimin afatgjatë të Bullgarisë në valutë të huaj dhe vendore në Baa1 me perspektivë të qëndrueshme”, njoftoi në faqen e tij në Facebook kryeministri Bojko Borisov. Sipas tij kjo i detyrohet avancimit të vendit në aderimin në..

botuar më 20-10-10 1.11.MD