Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Deputeti Anton Kutev mendon se në se problemet nuk zgjidhen nga institucionet gjatë vjeshtës do të ketë valë të re protestash

Anton Kutev
Foto: BGNES

Me paraqitjen e një raporti për punën e Prokurorisë nga kryeprokurori Ivan Geshev në parlament duhet të vihet fillimi i diskutimit për domosdoshmërinë e korrigjimeve në Kushtetutë. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare deputeti i Partisë Socialiste Bullgare Anton Kutev. Shoqëria është e preokupuar nga çështje në ç’shkallë kemi nevojë për ndryshime në kushtetutë, dhe në se përgjigja është po atëherë sa deputetë do të ketë në parlamente, a do të ndryshohen autorizimet e kryeprokurorit e kështu me radhë. Sipas Kutevit në se ato probleme nuk do të zgjidhen nga institucionet, atëherë gjatë vjeshtës do të ketë valë të re protestash.


Më shumë nga rubrika

Hapen 784 seksione jashtë shtetit për zgjedhjet parlamentare

Bullgarët në 68 vende do të votojnë në gjithsej 784 seksione në zgjedhjet e parakohshme parlamentare të 11 korrikut, njoftoi Ministria e Jashtme numrin përfundimtar të vendvotimeve. Më shumë vendvotime hapen në Britaninë e Madhe - 135, ndjekur nga..

botuar më 21-06-21 5.04.MD

Zoran Zaev “shëtiti” nëpër Sofje

Vizita e Kryeministrit maqedonas Zoran Zaev më 17 qershor në Sofje filloi në një shkallëminore dhe në një sigurim të tepruar nga të dyja palët. Një ditë para mbërritjes së delegacionit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Ministria e Jashtme..

botuar më 21-06-18 2.45.MD

Nuk ka ndryshim në pozitën bullgare ndaj Maqedonisë së Veriut

Kërkesat për organizimin e një konference ndërqeveritare me Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk u përmbushën, njoftoi Ministria e Jashtme Bullgare. Qeveria miratoi pozitën e Bullgarisë për takimin e Këshillit të Çështjeve të Përgjithshme, i cili..

botuar më 21-06-17 9.47.PD