Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Fillon regjistrimi i ekonomive bujqësore

Foto: agri.bg

Që nga 1 shtatori fillon regjistrimi i ekonomive bujqësore në Bullgari. Sipas udhëzimeve të BE-së kjo procedurë bëhet një herë në 10 vjet. Më se 300 mijë ishin ekonomitë bujqësore në vitin 2010, ndërsa tani në listat e regjistrimit u përfshin afro 200 mijë. Shkaku për këtë janë shpopullimi i vendbanimeve, optimizimi dhe zmadhimi i ekonomive. Këtë e tha në një intervistë për BNR Nikollaj Marinov drejtor i Drejtorisë “Bujqësi dhe Politika Regjionale” në Ministrinë e Bujqësisë dhe të Ushqimeve. Regjistrimi do të përfshijë kafshët, toka e shfrytëzuar bujqësore, teknika bujqësore, krahu i punës, godinat për kafshët. Do të mblidhet informacion për menaxhimin e plehut të kafshëve. Do të evidentohet në të cilat masa e Programit Evropian për Zhvillimin e Rajoneve Rurale u përfshin bujqit.


Më shumë nga rubrika

Bullgaria nuk konfirmoi apo mohoi një takim të përbashkët me qeverinë e Maqedonisë së Veriut

Në këtë fazë, shërbimi për shtyp i qeverisë nuk mund të konfirmojë informacionin e shpërndarë më 12 janar në Maqedoninë e Veriut se po përgatitet një mbledhje e përbashkët qeveritare me qeverinë bullgare më 25 janar. Nuk ka asnjë informacion zyrtar..

botuar më 22-01-13 2.43.MD
Ministrja Serbezova

Sipas Ministres së Shëndetësisë Prof. Serbezova certifikata e gjelbër nuk është diskriminim

Kërkesa për certifikatë të gjelbër nuk është diskriminim, ka shkruar në Facebook Ministrja e Shëndetësisë Prof. Asena Serbezova. Diskriminimi është trajtimi pa bazë objektive i një grupi ose një individi sipas përkatësisë ndaj një bashkësie..

botuar më 22-01-13 1.40.MD

Lehtësimi i masave anti-epidemike do të diskutohet pas valës së Omikronit

Partia “Po e vazhdojmë ndryshimin” dënoi protestën e mbështetësve të partisë “Vëzrazhdane” (“Ringjallja”) në kryeqytet me kërkesën për heqjen e certifikatës së gjelbër. “Organizimi i njerëzve për të udhëtuar, inkurajimi i tyre që të mos përdorin..

botuar më 22-01-13 11.53.PD
Подкасти от БНР