Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bojko Borisov: “Duhet të punojmë bashkë për të përballuar krizën”

Bojko Borisov
Foto: BTA

„Bota po hyn në një periudhë të rrezikshme dhe të paqëndrueshme. Shkencëtarët supozojnë se virusi mund të mbetet me ne vite me radhë. Thirrja jonë është e qartë – duhet të punojmë bashkë. Për përballimin e pasojave nga pandemia janë të domosdoshme bashkëpunim shumëpalësh dhe solidaritet ndërshtetëror.” Këtë e tha kryeministri Bojko Borisov në diskutimin e tij në kuadrin e takimit virtual të Procesit “Akaba”, njoftuan nga qendra e shtypit pranë kabinetit.

Procesi u iniciua në vitin 2015 nga mbreti i Jordanisë Abdulla II për konsolidimin e bashkëpunimit ndërkombëtar dhe regjional kundër terrorizmit, radikalizmit dhe ekstremizmit të dhunshëm.


Më shumë nga rubrika

Antonijo Milloshoski

Ka formulë për zgjidhjen e kundërshtimeve historike bullgaro maqedonase

Kryeministrat e Bullgarisë dhe të Maqedonisë së Veriut Bojko Borisov dhe Zoran Zaev duhet të merren vesh në takimin mes tyre muajin tjetër në Sofje se “Goce Dellçev është maqedonas në kuptimin regjional të fjalës dhe bullgar nga pikëpamja e..

botuar më 20-10-19 4.25.MD

Analizues politikë shohin një rirregullim të mjedisit politik në Bullgari

Mbi 100 ditë vazhdojnë protestat nën dritaret e pushtetit në Sofje, si dhe në qytetet e mëdha në vend me kërkesë për dorëheqje të qeverisë dhe të prokurorit të përgjithshëm Ivan Geshev. Gjatë ditëve të fundit  ndaj pakënaqësisë civile u bashkuan..

botuar më 20-10-19 3.26.MD

100 vjet nga vendosja e marrëdhënieve diplomatike midis Bullgarisë dhe Hungarisë

Zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të jashtme e Bullgarisë Ekaterina Zaharieva është për një vizitë zyrtare në Hungari në lidhje me përvjetorin e 100 të vendosjes së marrëdhënieve diplomatike dypalëshe. Me rastin e kësaj dite do të..

botuar më 20-10-19 1.02.MD