Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në qytetin Plovdiv fillon Festivali për arte rrugore

Foto: pptheatre.com

Dhe sivjet festivali TheatAir gëzon publikun e vet. Kjo ngjarje e shkëlqyer dhe të shumëpritur nga banuesit e qytetit Plovdiv dhe miqtë e tij e përmbush në fund të verës qytetin me një sjellje të mirë shpirtërore, muzikë dhe bukuri. TheatAir do të mbledhë artistë nga artet e ndryshme - teatër, cirk, muzikë dhe magji. Ata do të gëzojnë dhe do të befasojnë publikun e vet të shumtë në vende të ndryshme në të hapur në qendër të qytetit. Dhe sivjet festivali do të gëzojë publikun e vet me programin e vet të pasur me ngjarje të ndryshme. Shfaqje të kukullave, spektakle të premierës, koncerte, një procesion me zjarr, shou në ajër, punëtori për fëmijët dhe akoma shumë befasi të tjera për të mëdhenjtë dhe të vegjlit.

Organizatorët nga Teatri Shtetëror i Kukullave në qytetin Plovdiv besojnë se mënyra më e mirë të mund të qëndrojmë mbi problemet e përditshme, mbi vështirësitë dhe mbi çdo gjë e cila na ndan, është të ngremë lartësimin e shpirtit tonë përmes gëzimit nga arti i ndarë.

Festivali për arte të rrugës TheatAir 2020 zhvillohet me përkrahjen e Bashkisë së qytetit Plovdiv dhe është pjesë nga Kalendari Kulturor i Qytetit për vitin 2020.


Më shumë nga rubrika

Liljana Dvorjanova

Liljana Dvorjanova përvetëson në tablotë e saj pamje nga portrete të Rilindjes

Të shikosh në të tashmen përmes syve të njeriut të Rilindjes dhe prej kësaj të linden histori nga bota jote imagjinare - një amalgamë të tillë të së shkuarës, së tashmes dhe të imagjinatës “e përzien” pikëtoja Liljana Dvorjanova në ekspozitën e..

botuar më 22-06-20 7.15.PD

Forum karriere në përkrahje të aktorëve të rinj

Aktorët bullgarë po përgatisin protesta masive në vjeshtë. Për këtë  paralajmëroi kryetari i Bashkimit të Artistëve në vendin tonë Hristo Mutafçiev. Shkaku -1,4 milionë levat e planifikuara më pak nga viti i kaluar për sektorin “Kulturë” në..

botuar më 22-06-17 7.15.PD

Versioni rus i alfabetit cirilik, i ngulitur në kompjuterë dhe pajisje celulare, tashmë ka një alternativë

Një nga diskutimet e shumta për shfaqjen e shkrimit bullgar është se kush është krijuesi i vërtetë i tij. Duke mbërritur në Moravinë e Madhe, me kërkesën e Princit të saj Rostisllav drejtuar Perandorit bizantin Mihaill III, Vëllezërit e Shenjtë..

botuar më 22-06-14 1.21.MD