Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kryeministri Bojko Borisov: Përpiqemi të kemi një kryeqytet të bukur evropian

Kryeministri Bojko Borisov
Foto: BGNES

“Jam i gëzuar se kryeqyteti ynë po vazhdon të zhvillohet dhe të bëhet gjithnjë e më i bukur”, shkroi në faqen e vet në Facebook Kryeministri Bojko Borisov me rastin e Ditës së Sofjes – 17 shtator. Ai nënvizoi se gjatë disa viteve të fundit qyteti është modernizuar, duke dhënë si shembull itinerarin prej 48 kilometrash të metrosë, ndërtimin dhe remontin e bulevardeve kryesore, rritjen e nivelit të jetesës.

“Jam i bindur se zhvillimi i infrastrukturës dhe përmirësimi i kushteve të jetesës në Sofje do të vazhdojnë me tempe edhe më të shpejta. Përpiqemi të kemi një kryeqytet të bukur evropian, i cili të jetë i krahasueshëm me qytetet e tjera të mëdha evropiane”, shkroi gjithashtu Kryeministri Borisov.


Më shumë nga rubrika

Shpallën klasifikimin e kandidatëve për studentë jashtë Bullgarisë për shkallën master

Ministria e Arsimit shpalli klasifikimin e parë të kandidat-studentëve bullgarë që jetojnë jashtë Bullgarisë, si dhe të shtetasve të Maqedonisë së Veriut, të cilët do të bëjnë studime pë shkallën Master pasi kanë mbaruar arsimin e tyre të lartë në..

botuar më 20-10-20 4.00.MD

Bashkimi Evropian i drejtoi Bullgarisë pyetje në lidhje me marrjen e nënshtetësisë kundrejt investimeve

Në një letër dërguar Bullgarisë Komisioni Evropian shprehu shqetësime ndaj regjimit të dhënies së nënshtetësisë kundrejt investimeve. Brukseli kërkon nga Sofja hollësi suplementare për këtë praktike. Qeveria bullgare disponon një muaj..

botuar më 20-10-20 3.45.MD

Një Qendër Logjistike Kombëtare do të koordinojë luftimin e Covid-19

Që nga java e ardhshme në Bullgari nis punë Qendra Logjistike Kombëtare. Detyra e saj do të jetë të përmirësohet komunikimi midis hallkave të ndryshme shëndetësore dhe kujdesi mjekësor për pacientët me koronavirus. Qendra do të punojë 24 orë..

botuar më 20-10-20 12.16.MD