Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Çengene Skele po kthehet në një territor për atraksione dhe ekspozita

Foto: Daniella Kostadinova, BNR

Filloi ndërtimi i kompleksit kulturor-historik  “Çengene Skele” pranë qytezës së peshkatarëve me të njëjtin emër në afërsi të lagjes së qytetit Burgas Krajmorie. Parashikohet ndarja e një hapësire me një qasje të gjerë publike, qëllimi i së cilës është popullarizimi i zanatit të peshkimit dhe traditave të lidhura me të - informojnë nga Bashkia e qytetit Burgas.

“Çengene Skele” ekziston që nga viti 1784, kurse bashkia do që të zhvillojë dhe të popullarizojë  unikalitetin e formimit të vendbanimit, që ta kthejë në një destinacion turistik gjatë gjithë vitit. Del se, tek ne më shumë peshkatarë janë të regjistruar pikërisht në Çengene Skele”. Me dëshirë të tyre punonjësit e bashkisë kanë përgatitur të gjitha projekt-propozimet për kompleksin e ardhshëm dhe çdo një hap tjetër shqyrtohet me bashkësinë vendëse të peshkatarëve. Planifikohet ndërtimi i një salle shumë funksionuese, një kafe-klubi të marinarit, shtëpi-punishteve për fëmijët, një hapësire në formë parku me një zonë për piknik me amfiteatër për koncerte të vogla në të hapur. Në kompleksin etnografik do të zhvillohen stërvitje, ekspozita dhe demonstrime të praktikave të peshkimit. Salla shumë funksionuese si dhe amfiteatri do të kthehen në një pikë tjetër të zjarrtë të jetës kulturore në qytetin Burgas në mbrëmje, kurse mjedisi i parqeve, vija detare dhe atraksionet për vizitorët e vegjël do të tërheqin vizitues të shumtë gjatë ditës. Po ndërtohet dhe një skelë për një anije të ardhshme, e cila do të transportojë turistë.


Më shumë nga rubrika

Nuk mjaftojnë mjekët në vijë të parë

Mangësia serioze e mjekëve në vijë të parë është problemi më i madh, përpara të cilit është i drejtuar sistemi shëndetësor në Bullgari, informoi ministri i shëndetësisë Kostadin Angjelliov në brifingun e Shtabit Operativ Kombëtar. “Që të gjithë..

botuar më 20-10-22 2.33.MD

Një video prezanton Bullgarinë si IT qendër me tradita

Një kompani bullgare përhapi video kushtuar sektorit teknologjik në Bullgari, bëri të ditur Radio Sofja e BNR-së. Videoja prezanton përvojën dhe traditat shumëvjeçare të vendit tonë në fushën e inovacioneve. Janë përfshirë shembuj më të ndryshëm,..

botuar më 20-10-21 2.12.MD

Pse një holandez dëshiron ndryshim të rendit politik në Bullgari?

Në qoftë se një milion bullgarë bashkohen rreth prioriteteve kryesore për zhvillimin e vendit të vet, në skenën politike do të dalin profesionistë, të cilët të punojnë për kauzën “Bullgaria”. Në këtë beson holandezi Patrick Smithuis , i cili që nga..

botuar më 20-10-21 12.09.MD