Radioja Kombëtare Bullgare © 2020 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Reklamat në mediat digjitale shënojnë rritje gjatë vitit 2020

Foto: arkiv

Për shkak të pandemisë nga Covid-19, pritet që viti 2020 të përfundojë me një ulje prej 10% në shpenzimet e përgjithshme për reklamë në mediat dhe ato të kthehen drejt nivelit nga viti 2018 - rreth 415 milionë leva. Vetëm tek reklamat në mediat digjitale është e mundur një rritje prej 45 mbi një bazë vjetore, thuhet në prognozën e Shoqatës bullgare të Agjencive të Komunikimit.

Pritet që gjatë këtij viti investimet në reklama në mediat digjitale tek ne të arrijnë deri më 127 milionë leva, kundrejt 122,1 milionë një vit më përpara. Në këtë mënyrë mediat digjitale do të mundin të tërheqin mbi 30% nga investimet e përgjithshme për një reklamë të mediave në tregun tek ne.

Televizioni mbetet kanali më i preferuar për reklamë me 54% prej investimeve të përgjithshme gjatë vitit 2020, pavarësisht nga ulja e prognozuar prej 13% mbi një bazë vjetore kundrejt vitit 2019.

Kurse radioja është media, e cila mbase do të ruajë nivelet më të ulëta të uljes në investimet e veta për reklamë - nga 11% për vitin 2020. Gjatë dy vjetëve të tjera parashikohet që tregu pak nga pak të rivendoset, ku gjatë vitit 2022, investimet në mediat të tejkalojnë të paktën me 20 milionë leva këto nga periudha përpara pandemisë, duke arritur afro gjysmë miliardë leva, sqarojnë nga Shoqata bullgare të agjencive të komunikimit.

Më shumë nga rubrika

Ljubomir Kyçukov: Marrëveshja e Tregtisë së Lirë midis Bashkimit Evropian dhe Britanisë së Madhe - akoma larg

Bullgaria duhet të jetë aktive në negocimin e marrëdhënieve të saj me Britaninë e Madhe pas Brexit, por të bazohet mbi interesat e përbashkëta të Bashkimit Evropian. Këtë pozitë mbrojti diplomati bullgar Ljubomir Kyçukov në intervistën e tij përpara..

botuar më 20-10-22 7.05.PD

Pse blloku i 7-të i Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj” është me rëndësi për Bullgarinë?

Qeveria i dha dritë jeshile procedurës së ndërtimit të reaktorit të 7-të bërthamor të Centralit Atomik Elektrik “Kozlloduj”. Aktualisht ky central i vetmi atomik bullgar disponon dy reaktorë rusë me kapacitet me nga 1000 megavat secili. Ata..

botuar më 20-10-21 7.05.PD
Vasill Velev

Kapitali industrial mendon se rritja e rrogës minimale është gabim

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari parashikon ulje të produktit të brendshëm bruto nga 3.5 deri në 5.5 për qind në varësi të valës së dytë të Covid-19. Këtë e tha për BNR kryetari i asociacionit Vasill Velev. Kjo rënie nuk do të..

botuar më 20-10-20 1.58.MD