Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Sezoni vjeshtë-dimër në det ka filluar

Foto: arkiv

Gjatë javës së kaluar qyteti Burgas priti 25 turistët e parë nga Ukraina për një pushim të kombinuar për periudhën vjeshtë-dimër. Sipas traditës së vjetër bullgare turistët u pritën me bukë dhe mjaltë , nën tingujt e instrumenteve autentike folklorike.

Grupi i turistëve kaloi 2 ditë në qytetin detar, pas së cilës u drejtua për shoping në Stamboll. Në fund të muajit tetor fillon dhe një program tjetër, i orientuar ndaj miqve nga Ukraina. Ai parashikon vizitë në qytetin Burgas në kombinim me tre ditë spa turizëm në qytetin Hisarja.

Gjatë kohës së të dyja programeve priten mbi 400 miq të vijnë për pushim në Burgas. Programi i tyre përfshin vizitë të qytetit Pomorie, të shoqëruar me biseda për vetitë e të dobishme të baltës shëruese dhe spa turizmin në regjion.

Më shumë nga rubrika

Aeroporti i Varnës

Bullgaria pret më shumë turistë nga Rumania këtë verë

Aktualisht për Varnën për sezonin veror janë planifikuar 3 000 fluturime nga Gjermania, 1,500 nga Polonia, 900 nga Republika Çeke dhe 900 fluturime nga Britania e Madhe. Sidoqoftë, ka ende paqartësi në lidhje me zbatimin e tyre. Këtë e tha për..

botuar më 21-02-24 11.36.PD

Parku Kombëtar “Rilla” shënon përvjetorin e vet të 29-të

Parku Kombëtar Bullgar "Rilla" u shpall si i tillë në datën e sotme në vitin 1992. Ai shënon 29 vjetorin e themelimit të tij me një ditë të dyerve të hapura në qendrat e tij të vizitorëve, raportoi korrespondentja jonë Keti Trençeva nga..

botuar më 21-02-24 10.44.PD

Ministri i Turizmit hap një zyrë turistike në Poloni

Pas një ndërprerje 30-vjeçare, Bullgaria rivendos përfaqësinë e saj të turizmit në Ministrinë e Turizmit në Poloni. Ajo do të hapet më 22 shkurt nga Ministrja e Turizmit Marijana Nikollova. “Qëllimi kryesor i programit për reklamën turistike..

botuar më 21-02-22 7.05.PD