Mjekët kritikuan pushtetin për shkak të masave jokonsekuente antiepidemike

Foto: arkiv

Bashkimi i Mjekëve Bullgarë bëri thirrje për mbylljen e lokaleve të natës dhe të diskotekave si dhe për organizimin e veprimtarive sportive pa publikë aty ku nuk mund të sigurohet distanca e domosdoshme.

Bashkimi kritikon pushtetarët se përderisa  lejojnë që të frekuentohen diskotekat dhe lokalet e natës, ndeshjet futbollistike, dalin me urdhër me të cilin pezullojnë pranimin e planifikuar dhe veprimtarinë e planifikuar operative në institucionet shëndetësore në rajonet me sëmundshmërinë mbi 120 veta për 100 mijë banorë.

Bashki të veçanta si ajo e Sofjes dhe ajo e Shumenit tashmë në nivel vendor morën vendim për mbylljen e lokaleve të natës.


Më shumë nga rubrika

Covid-19 në Bullgari: Dita e 316

Të imunizuarit kundër Covid-19 do të marrin me kohë dozën e dytë të vaksinës Në vend të 35 000 dozave të premtuara fillimisht të vaksinave Pfizer / Biontech, në Bullgari do të mbërrijnë 18 720, vuri në dukje para BNT-së Bogdan Kirillov,..

botuar më 21-01-17 5.30.MD
Marijana Nikollova

75% ulje e turistëve gjatë stinës dimërore për shkak të pandemisë

Me 75% është ulur numri i turistëve gjatë kësaj stine dimërore, bëri të ditur Ministrja e Turizmit dhe Zëvendëskryeministre Marijana Nikollova, e cila ishte për vizitë në rrethin e Smoljanit. Me rastin e shkeljeve të masave anti-epidemike nga..

botuar më 21-01-17 4.31.MD

Të imunizuarit kundër Covid-19 do të marrin me kohë dozën e dytë të vaksinës

Në vend të 35 000 dozave të premtuara fillimisht të vaksinave Pfizer / Biontech, në Bullgari do të mbërrijnë 18 720, vuri në dukje para BNT-së Bogdan Kirillov, drejtori ekzekutiv i Agjencisë së Ilaçeve. Ai shtoi se në fund të shkurtit do të..

botuar më 21-01-17 3.42.MD