Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

KE-ja miratoi ridrejtimin e 511 milion euro për të ndihmuar ekonominë bullgare

Foto: BGNES

Komisioni Evropian ka miratuar një ndryshim në programin bullgar “Inovacionet dhe Konkurrenca”, i cili do të lejojë mobilizimin e 511 milion euro nga Fondi Evropian i Zhvillimit Rajonal dhe Fondi i Kohezionit. Ata do ta ndihmojnë ekonominë bullgare në luftën e saj kundër pasojave të krizës së koronavirusit, njoftoi korrespondentja jonë Angelina Piskova nga Brukseli.

Mbështetja financiare përfshin grante për ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme, garanci kredie etj.

Sipas Komisionares së BE-së për Kohezionin dhe Reformën Eliza Ferreira, masat kanë qëllime afatshkurtra për ta lehtësuar krizën dhe vendi ynë do të vazhdojë të përfitojë nga mbështetja shtesë evropiane për rimëkëmbjen e tij ekonomike.


Më shumë nga rubrika

2 milion bullgarë do të vaksinohen deri në fund të vitit

Nëse BE miraton një prodhues vaksinash jashtë komunitetit, Bullgaria nuk do të hezitojë dhe do të blejë, tha Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angelov. Ai tha para parlamentit se vendi do të merrte 13 milion doza. Ato garantojnë imunizimin e të..

botuar më 21-01-22 1.06.MD

Duan anulimin e provimeve të ndërmjetme në klasën IV dhe X

Avokatja e Popullit Diana Kovaçeva i rekomandoi Ministrit të Arsimit që të anulojë provimet nga Vlerësimi i Jashtëm Kombëtar pas klasës IV dhe X. Arsyeja e letrës drejtuar Ministrit janë ankesat dhe nënshkrimet e prindërve te mbrojtësi publik...

botuar më 21-01-22 12.39.MD

Mezi 1/3 e stafit në firmat është gati të imunizohet

Një sondazh i Dhomës Tregtar Ekonomike Bullgare tregon, se 34 për qind nga menaxherët njoftojnë se ka interes nga nëpunësit të vaksinohen kundër koronavirusit. 22 për qind e kompanive nuk kanë interes, ndërsa ½ e të anketuarve nuk mund të japin..

botuar më 21-01-22 10.52.PD