Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria e dëshiron më shumë sesa Gjermania fillimin e negociatave “BE – Maqedonia e Veriut”

Foto: BTA

I vetmi shtet i cili e dëshiron më shumë sesa Gjermania fillimin e negociatave të Maqedonisë së Veriut me BE-në është Bullgaria. Mirëpo, për mua ishte një befasim i madh se rezoluta e Parlamentit Evropian për Bullgarinë zbuloi pakicë maqedonase në vend, thotë para gazetës “Frankfurter Allgemeine Zeitung” Kryeministri bullgar Bojko Borisov.

“Pas Luftës së Dytë Botërore komunistët bullgarë dhe Moska staliniste donin për shkaqe ideologjike për t’i shndërruar me forcë bullgarët në maqedonas. Në qoftë se në procesin e aderimit me BE-në ka pohime të padrejta dhe unë nuk reagoj oponentët e mi politikë do të thonë: Borisov e shet historinë bullgare dhe i nënshtrohet presionit të partnerëve evropianë”, sqaroi Kryeministri.

Më shumë nga rubrika

Dimitër Beçev

Është e rëndësishme që të flasim me Shkupin në një gjuhë normale

Tepër e rëndësishme është që Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut të flasin në një gjuhë normale dhe të shkëmbejnë mendime, sepse në muajt e fundit marrëdhëniet midis dy vendeve u tensionuan dhe filloi të formohet imazhi i armikut nga të dy palët. Këtë e tha..

botuar më 21-01-27 12.38.MD

Ngjarjet me adresë ballkanike

A do të fillojë dialogu politik midis Turqisë dhe Greqisë? “Greqia dhe Turqia kanë një shans real të pakësojnë tensionin, të shkaktuar nga mosmarrëveshjet e tyre në Mesdheun Lindor”. Këtë e ka thënë ministri i jashtëm gjerman Hajko Maas,..

botuar më 21-01-22 3.30.MD

Një sërë të panjohurash për shkak të pandemisë i bëjnë zgjedhjet të paparashikueshme

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill do të jenë më të ndryshme se sa votimet e deritanishme. Shkaku është se ato do të mbahen në kushtet e pandemisë. Asnjë institucion ose qeveri as në Evropë as në botë nuk është në gjendje të parashikojë..

botuar më 21-01-22 6.15.PD