Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria është duke punuar mbi 3 projekte transkufitare të strategjisë danubiane

Denica Nikollova
Foto: BGNES

Bullgaria, Rumania dhe Serbia përpunojnë 3 projekte strategjike për zhvillim në rrjedhën e lumit Danub. Në takimin e punës me koordinatorë kombëtarë për strategjinë danubiane zëvendësministrja regjionale Denica Nikollova tha se ato financohen në kuadrin e programeve transkufitare të BE-së.

Projekti me Rumaninë është për studimin e tërësishëm të bregut bullgar dhe atij rumun, që të tregohen vendet e përshtatshme për ndërtimin e urëve të reja, porteve dhe trageteve. Një projekt tjetër është për përfundimin e shtegut për çiklistë – Euro Velo 6 në territorin bullgar dhe atë rumun.

Projekti me Serbinë është për furnizimin e pajisjeve moderne dhe trajnimin e shërbimeve për mbrojtje të popullsisë nga fatkeqësitë natyrore, transmetoi BTA.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria tashmë po ndodhet në fillimin e valës së katërt të pandemisë së Covid-19

Vendi është në fillimin e valës së katërt të koronavirusit . Për momentin, ajo nuk po zhvillohet me një ritëm të shpejtë, tha për Nova TV kryeinspektori shëndetësor shtetëror, Doc. Angell Kunçev. Numri i njerëzve të infektuar në ditë..

botuar më 21-08-02 9.52.PD

Mbi 1 milion janë të imunizuarit kundër Covid-19 në Bullgari

94 janë rastet e reja të koronavirusit në vend gjatë 24 orëve të fundit. 1.4% e 6691 testeve të kryera janë pozitive, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Të dhënat nga dita e fundit e javës nuk janë plotësisht përfaqësuese për ndjekjen e..

botuar më 21-08-02 9.11.PD

Romët e arsimuar kërkojnë realizim jashtë vendit

Komuniteti rom e ka të vështirë të përshtatet me kushtet e tregut të punës në Bullgari. Këtë e tha para BNR Stara Zagora Ganço Iliev, kryetar i Shoqatës “Bota pa Kufij”. Shumë romë po kërkojnë të ardhura ditore, jo një perspektivë karriere, mendon..

botuar më 21-07-31 3.21.MD