Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Çdonjëri ka akses tek certifikata e vet për Covid-19

Prof. Kostadin Angellov
Foto: BTA

Ministri i Shëndetësisë prof. Kostadin Angellov paraqiti certifikatën për vaksinim kundër Covid-19. Çdo person i vaksinuar që ka nënshkrim elektronik mund të marrë certifikatën e vet elektronike dhe të ketë qasje në dosjen e tij të pacientit, vuri në dukje Angellov. Qytetarët pa nënshkrim elektronik do të mund të kërkojnë certifikatën përmes mjekut të tyre personal nga 1 shkurti. "Certifikata nuk ka vulë ose nënshkrim. Ajo gjenerohet nga sistemi automatikisht. Ekziston një kod QR me të cilin futni sistemin. Janë krijuar disa nivele sigurie për të parandaluar abuzimin. Kjo certifikatë mund të kontrollohet nga çdo organ kontrolli brenda dhe jashtë vendit ”, shpjegoi Ministri Angellov dhe siguroi se është e pamundur të ketë keqpërdorime me dokumentin elektronik.

Deri në fund të marsit sistemi elektronik do të përmirësohet dhe përmes dosjes elektronike shëndetësore do të jetë e mundur të lëshohen referime për të gjitha procedurat e kujdesit para-spitalor, shtoi Ministri. "Në dosjen e pacientit ka pjesë për mjekun personal, ekzaminimet, recetat elektronike, ekspertizën mjekësore, imunizimet," shpjegoi Ivajllo Filipov, drejtori i kompanisë shtetërore "Shërbimet e Informacionit", njoftoi BTA.

Më shumë nga rubrika

Shpallën 30 tetorin festë profesionale të ndërmjetësve të pasurive të paluajtshme

Me vendim të qeverisë bullgare data 30 tetor shpallet për festë profesionale të ndërmjetësve të pasurive të paluajtshme. Festa profesionale e agjentëve dhe ndërmjetësve të pronave të paluajtshme do të organizohet për vit më 30 tetor përmes..

botuar më 21-03-07 5.25.PD

Instaluan për herë të parë një transmetues satelitor mbi pelikanin kaçurrel

Në fund të muajit shkurt një ekip i Shoqërisë Bullgare për Mbrojtjen e Zogjve vendosi për herë të parë me sukses një transmetues satelitor mbi pelikanin kaçurrel në rajonin e liqenit Atanasovsko rreth qytetit Burgas. Transmetuesi peshon 33 gramë..

botuar më 21-03-06 9.15.PD

Një matematikan 17 vjeçar fitoi pjesëmarrje në një shkollë prestigjioze kërkimore në Shtetet e Bashkuara

Angjell Rajçev, nxënës në Shkollën e Mesme “Bojan Penev” në kryeqytet mbrojti teoremën e tij, me të cilën qe zgjedhur nga Instituti i Matematikës dhe Informatikës pranë Akademisë Bullgare të Shkencave për të marrë pjesë në shkollën prestigjioze..

botuar më 21-03-06 8.15.PD