Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Depozitat rriten, kreditë ulen në krizën Covid

Foto: arkiv

Edhe këtë vit, normat e interesit të kredive do të qëndrojnë në nivelet e vitit të kaluar - 4.5 deri 6.5% për kreditë konsumatore dhe rreth 2.5 deri 3.0-3.1% për kreditë hipotekare. Këtë e parashikoi para BNR Tihomir Toshev, drejtori ekzekutiv i “Qendrës së Kredive”.

Ai vuri në dukje se po rritet likuiditeti në sistemin bankar – depozitat rriten dhe tashmë janë me përmasë mbi 60 mlrd. leva (30.67 mlrd. euro). Në këtë sfond kreditë e popullsisë janë pak mbi 25 mlrd leva (12.78 mlrd. euro).

Tregu i pronësisë së paluajtshme nuk është i prekur nga kriza e koronavirusit, edhe sa u përket çmimeve, edhe sa i përket interesit ndaj kredive hipotekare, tha gjithashtu Tihomir Toshev.

Më shumë nga rubrika

Prognozat demografike mund ta bëjnë ndërtimin e banesave në Sofje të pakuptimtë

Një tendencë alarmante negative demografike po vërehet në botën e civilizuar jo vetëm  kohët e fundit. “Në vendet, në të cilat niveli kulturor dhe mirëqenia e popullsisë është më e ulët, jemi dëshmitarë  të një zhvillimi mjaft të stuhishëm demografik. Në..

botuar më 21-03-09 7.15.PD

Pjesa e energjisë së rinovueshme në Bullgari pritet të rritet

Kapaciteti i instaluar për prodhimin e energjisë elektrike nga burimet e ripërtëritshme të energjisë në fund të vitit të kaluar ishte afërsisht 1800 megavat. Kjo është rreth një e pesta e të gjitha kapaciteteve në vend, tha para BNR drejtori ekzekutiv i..

botuar më 21-03-07 11.01.PD

Dorëzuan çmimet vjetore “Investitori i vitit”

Për herë të pesëmbëdhjetë Agjencisë Bullgare të Investimeve iu dha çmimi vjetor “Investitori i Vitit”, këtë herë në internet, njoftoi Ministria e Ekonomisë. Në konkurs, i cili synon të dallojë projektet më të rëndësishme të investimeve në Bullgari..

botuar më 21-03-02 4.47.MD