Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari përkrahu pozitën e Sindikatave Evropiane

Foto: BGNES

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari përkrahu apelin e Konfederatës Evropiane të Sindikatave për krijimin e një ligji të ri i cili të garantojë se kompanitë në BE do të respektojnë të drejtat njerëzore, të punës, sociale dhe sindikale. Konfederata insiston për vendosjen e monitorimit të firmave pavarësisht nga vendi i regjistrimit dhe për sanksione në rast shkeljeje. Kontrolli i korporatave duhet të garantojë krijimin e produkteve dhe shërbimeve, të cilët nuk dëmtojnë njerëzit dhe mjedisin.

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari e shprehu qëndrimin e vet në lidhje me konsultimet e hapura nga Komisioni Evropian për legjislacion të ri për korporatat.


Më shumë nga rubrika

Pandemia dhe thatësira ulën çmimin e tokës së punueshme

Çmimi i tokës bujqësore dhe qiraja prej saj po bie për herë të parë pas një rritjeje 8-vjeçare, njoftoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Në vitin 2020, për shkak të pandemisë, çmimi mesatar për një dynym të tokës së punueshme në Bullgari..

botuar më 21-06-23 2.19.MD
Bojko Rashkov

Sinjale për presion mbi qytetarët për shkak të zgjedhjeve

Prefekti i Smoljanit njoftoi se në rrethin e tij, në disa nga vendbanimet, ka presion të paparë deri tani mbi qytetarin e zakonshëm bullgar në lidhje me zgjedhjet e ardhshme të parakohshme. Kjo u njoftua nga Zëvendës Kryeministri dhe Ministër i..

botuar më 21-06-23 2.03.MD

KQZ nuk sheh asnjë shqetësim në deklaratat e qeverisë së përkohshme

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka hedhur poshtë ankesën e një prej koalicioneve të regjistruara për pjesëmarrje në zgjedhjet parlamentare kundër Kryeministrit Stefan Janev dhe ministrave në qeverinë e përkohshme. Sipas koalicioni ka..

botuar më 21-06-23 10.59.PD