Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një nxënës nga Sofja u dallua nga Komisioni Evropian për përkthyes të ri

Foto: arkiv

Lëçezar Popov është fituesi bullgar në edicionin e 14-të të Konkursit të Përkthimit Juvenes Translatores të Komisionit Evropian. Ai është nxënës në një shkollë të mesme me mësimdhënie të gjuhëve të huaja në Sofje. Me përkthimin e tij nga anglishtja në bullgarisht, Lëçezar kaloi 72 konkurrentë nga 17 shkolla të mesme në Bullgari dhe është një nga 27 fituesit - një nga secili vend i BE.

Përkthyesit e Komisionit Evropian përzgjodhën fituesit nga 2797 pjesëmarrës nga Evropa. Ata kishin zgjedhjen për të përkthyer midis çdo kombinimi të dy prej gjuhëve zyrtare të BE-së. Përkthyesit e dalluar nga BE do të shpërblehen në një ceremoni online më 2 korrik 2021, njoftoi BTA.


Më shumë nga rubrika

Kolapsi demografik po e shpopullon Bullgarinë

Studimi “Disbalancat demografike rajonale në Bullgari” parashikon që deri në vitin 2040 bullgarët do të jenë 5 - 5.2 milion njerëz. 1/4 e vendbanimeve do të shpopullohen. 37 për qind e fshatrave do të kenë deri në 20 banorë. 69 për qind e..

botuar më 21-06-15 5.15.MD
Gëllëb Donev

Ministri social tregoi rimëkëmbjen e punësimit pas pandemisë si prioritet numër një

Rivendosja e punësimit pas pandemisë Covid-19 duhet të bëhet një përparësi për vendin tonë, tha Ministri i Çështjeve Sociale Gëllëb Donev në fjalën e tij në seancën e 109-të të Konferencës Ndërkombëtare të Punës, e cila u mbajt online. Në të morën..

botuar më 21-06-15 4.54.MD

Shtuan 21 persona në listën e të sanksionuarve nga ligji “Magnitski”

Ministria e Financave lajmëroi një listë me 21 persona në lidhje me bullgarët e sanksionuar nga ligji “Magnitski”. Midis tyre ka partnerë të mëparshëm dhe aktualë të Vasill Bozhkovit si Mirosllav Iliev nga menaxhmenti i “Nove Holding”, Boris..

botuar më 21-06-15 2.28.MD