Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Gjatë vitit të pandemisë borxhi shtetëror është rritur me 22.5%

Foto: arkiv

Borxhi i qeverisë u rrit me 2.72 miliardë euro ose 22.5% për një vit. Borxhi i nënsektorit të “Qeverisë Qendrore” në fund të shkurtit 2021 arriti në 14.8 miliardë euro, njoftoi Ministria e Financave.

Në fund të shkurtit 2020, borxhi arriti në 12.1 miliardë euro. Borxhi tani përbën 23.2% të PBB-së së vendit, kurse një vit më parë ai ishte 18.6%.

Rritja e borxhit është për shkak të obligacioneve të emetuara në shtator të vitit të kaluar në tregjet ndërkombëtare që arrijnë në 2.5 miliardë euro. Në fund të shkurtit 2021, borxhi i jashtëm i qeverisë arriti në 11.76 miliardë euro dhe detyrimet e brendshme arritën në 3 miliardë euro.


Më shumë nga rubrika

Mbarështimi i deleve në Bullgari – një sektor plot sfida

Regjistrimi i parë i bagëtive pas Çlirimit u zhvillua gjatë vitit 1887. Në kuadrin e tri viteve  numërimi i kafshëve mes të cilave janë dhe delet, është bërë 4 herë. Të dhënat tregojnë  se gjatë vitit 1910, në vendin tonë  janë rritur mbi 8 600 000..

botuar më 21-05-18 10.56.PD

Nuk ka treg për trëndafilat vajore bullgare

40 për qind e masiveve të mbjella me trëndafila vajore do të mbeten të pambledhura. Në vjeshtë disa nga prodhuesit do të asgjësojnë plantacionet, parashikon Asociacioni i Prodhuesve të Trëndafilave. Arsyet janë mungesa e tregjeve, njoftoi BNR...

botuar më 21-05-14 12.47.MD

Biznesi mund të blejë rrymë elektrike nga BE-ja

Që nga 11 maji Bullgaria ka qasje të plotë në tregun e vetëm të integruar evropian të energjisë elektrike përmes platformës Day Ahead. Tani çdo biznes bullgar mund të blejë energji elektrike nga një vend i BE me një datë të dorëzimit të nesërmen...

botuar më 21-05-11 10.55.PD