Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Gjashtë parti hyjnë me siguri në parlamentin e ri

| rinovuar më 21-04-05 11.31.PD
Foto: arkiv

6 parti janë të sigurt se do të hyjnë në parlamentin e ri bullgar, sipas regjistrimit paralel të agjencisë “Gallup International” me zbatimin 100 për qind të fragmentit të plotësuar.

Koalicioni GERB-SDS fiton zgjedhjet parlamentare me 25.2 për qind, “Ka një popull të tillë” është forca e dytë me 17.5 për qind, ndjekur nga BSP – 15.2 për qind, DPS – 11 për qind dhe “Bullgaria Demokratike” – 10.5 për qind. Pengesa prej 4 për qind për të hyrë në parlament është ende duke u kapërcyer nga “Ngrihu! Kriminelët jashtë!” me 4.9 për qind. Të rillogaritur në mandate në parlamentin e ri koalicioni GERB-SDS do të ketë 72 deputetë, “Ka një popull të tillë” - 50, BSP - 43, DPS - 31, “Bullgaria Demokratike” - 30 dhe “Ngrihu! Kriminelët jashtë!” - 14 deputetë.

VMRO mori 3.9 për qind të votave dhe mbeti jashtë parlamentit të ri. Bashkimi Kombëtar Bullgar - BNO - 3.3 për qind, Vëzrazhdane - 2.2 për qind, Koalicioni Patriotik Volja – NFSB - 2.1 për qind, Republikanët për Bullgarinë - 1.4 për qind gjithashtu mbeten nën vijën për të hyrë. 1.5 për qind janë ata që votuan “Nuk përkrah askënd”. Pjesëmarrja ishte 46.6 për qind.

Numërimi i protokolleve të seksioneve nga “Shërbimi Informativ” vazhdon. Të dhënat e përkohshme nga 66.94 për qind e protokolleve të prezantuara tregojnë se parlamenti i ri përfshin 6 formacione politike: koalicioni GERB-SDS - 25.63 për qind; “Ka një popull i tillë” -18.34 për qind; “BSP për Bullgarinë” – 14.87 për qind; “Bullgaria Demokratike” - 10.27 për qind; DPS - 9.08 për qind; “Ngrihu! Kriminelët jashtë!” - 4.95 për qind.

Më shumë nga rubrika

Toshko Jordanov

ITN: Nuk do të nënshkruajmë marrëveshje koalicioni

Takimet e sotme të "Ka një popull të tillë" (ITN) me "Ngrihu.BG! Ne po vijmë!", "Bullgaria Demokratike" dhe BSP nuk kishin qëllim zhvillimin e një dialogu, por paraqitjen e vendimit të partisë për një kabinet të ri. Kjo u tha nga Toshko Jordanov nga..

botuar më 21-08-03 7.47.MD
Vlladisllav Panev

“Bullgaria Demokratike”: Është herët të themi nëse do ta mbështesim kabinetin e propozuar

Në takimin e dytë të negociatave për formimin e qeverisë së re, të shpallur nga "Ka një popull të tillë" (ITN) - me "Bullgarinë Demokratike" , ishin të pranishëm nënkryetarët e grupit parlamentar Cecka Baçkova dhe Vlladislav Panev, i cili është..

rinovuar më 21-08-03 7.22.MD
Pllamen Nikollov

Kandidati për Kryeministër Pllamen Nikollov prezantoi projekt-kabinetin e ITN

Kandidati për kryeministër i ITN Pl l amen Nikol l ov shpalli emrat e kandidatëve për ministra në projekt kabinetin. Pet ë r Iliev , emri i të cilit përmendej për kryeministër të partisë së showmanit Sllavi Trifonov, por më vonë u propozua..

botuar më 21-08-03 7.16.MD