Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kisha Ortodokse Bullgare: Bota po vazhdon të vuajë për shkak të padrejtësive dhe dhunës

Patriku Neofit
Foto: BGNES

"Është shqetësuese se edhe sot, dy mijëvjeçarë pas Ringjalljes së Krishtit, bota në të cilën po jetojmë, po vazhdon të vuajë për shkak të padrejtësive dhe kontradiktave, luftërave dhe të gjitha llojeve të urrejtjes dhe dhunës; se bota në të cilën po jetojmë, po vazhdon të jetë e sëmurë, e zhytur në pasione dhe mëkate".

Kjo thuhet në mesazhin e Patriarkut Bullgar Neofit dhe të Sinodit të Shenjtë të Kishës Ortodokse Bullgare me rastin e festës së madhe të krishterë të Ngjalljes së Krishtit. Mesazhi thotë se vlerat e përjetshme të ungjillit gjithnjë e më shumë po zhvendosen nga një egoizëm dhe egocentrizëm i paparë, nga një pasion për posedimin dhe konsumimin, se njerëzimi e ka gjithnjë e më të vështirë të jetojë në paqe, si me veten, ashtu edhe me natyrën përreth tij. U bëhet thirrje besimtarëve për të ndjekur me vendosmëri parimet e përjetshme të krishtera ndaj botës dhe gjithçkaje që na rrethon.

Më shumë nga rubrika

Bullgaria dhe Spanja gëzojnë një bashkëpunim të shkëlqyer dhe në kushtet e pandemisë

Ambasada e Spanjës në Bullgari rifilloi ngjarjet e saj publike pas një pauze të gjatë për shkak të pandemisë nga Covid-19. Krahas me javën e kinemasë Ibero-Amerikane e cila është duke përfunduar tek ne, në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore..

botuar më 21-06-25 10.05.PD

Kopshti Botanik në Sofje feston Ditën e Enjos me një pazar të bimëve medicinale

Më 24 qershor, Dita e Enjos, e njohur në Bullgari si festa e bimëve mjekësore, do të shënohet në Kopshtin Botanik Universitar - Sofje. Do të ketë një pazar me bimë medicinale dhe aromatike dhe erëza gjatë gjithë ditës. Para mesditës, programi..

botuar më 21-06-24 4.50.PD
Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

botuar më 21-06-23 11.56.PD