Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria respektoi 118 vjetorin e vdekjes së revolucionarit Goce Dellçev

Varri i revolucionarit bullgar Goce Dellçev
Foto: MPJ

Sipas traditës edhe sivjet më 4 maj përfaqësues të Ambasadës Bullgare në Maqedoninë e Veriut shënuan 118 vjetorin e vdekjes së revolucionarit bullgar Goce Delçlev në varrin e tij në Kishën “Shpëtimtari i Shenjtë” në Shkup.

Në fjalën e tij, Ambasadori Angel Angelov theksoi se “Goce Dellçev sakrifikoi jetën për lirinë e vëllezërve të tij dhe përkundër peripecive të fatit tonë të vështirë, do të mbetet një simbol i ndritshëm i vetëmohimit në historinë e përbashkët dhe në të ardhmen e përbashkët evropiane të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut”.

Goce Dellçev është një nga revolucionarët më të mëdhenj bullgarë. Ai ishte udhëheqës dhe ideolog i Komiteteve Revolucionare Bullgare të Maqedonisë dhe Edrenesë, emëruar më vonë VMORO (Organizata e Brendshme Revolucionare e Maqedonisë dhe Edrenesë).


Më shumë nga rubrika

Bullgaria është lidere e BE-së për nga numri i grave në sektorin IT

Numri i specialistëve në sektorin bullgar të teknologjive të informacionit dhe komunikimit u rrit në vitin e krizës 2020 me 2.1 mijë veta, sipas të dhënave të Eurostat. Kështu, numri i përgjithshëm i të punësuarve në këtë fushë u rrit në 103.3..

botuar më 21-07-24 10.05.PD

Bukuritë e botës nënujore paraqiten në një ekspozitë në Varna

Një ekspozitë në të hapur me fotografi nënujore mund të shihet deri në fund të gushtit në lagjen krijuese “Talijana” të qytetit bregdetar Varna. “Qëllimi ynë është të paraqesim bukurinë e botës nënujore të Detit të Zi dhe oqeanit botëror”, tha..

botuar më 21-07-24 9.05.PD

ShBA: Bullgaria tërheq me krah të lirë pune, por korrupsioni është një problem

Bullgaria është ndër vendet me fuqinë punëtore më të lirë në Bashkimin Evropian, me taksë të ulët dhe të fiksuar korporatave dhe tatim mbi fitimin. Kjo e bën atë një destinacion tërheqës për shumë investitorë me kosto më të ulët biznesi. Sidoqoftë,..

botuar më 21-07-23 7.11.MD