Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Kufizimet për ballot dhe dasmat u hoqën

Foto: BGNES

Bullgaria renditet e 20-ta në sëmundshmëri nga Covid-19 dhe e dyta në vdekshmëri në BE, njoftoi Ministri i Shëndetësisë në dorëheqje Prof. Kostadin Angellov në brifingun e rregullt mbi situatën epidemike. Për 14 ditët e fundit raporti "të shëruar – të infektuar rishtas" është 2 me 1.

“Në nivel kombëtar janë të zënë 47 për qind e të gjitha shtretërve për pacient me Covid dhe 51 për qind për pacient me ndërlikime” njoftoi Ministri. U ul kufiri për mbledhjen e grupeve deri në 15 veta në festime si ballo dhe dasma, shpalli Angellov.

Në vend nuk janë të zbuluara variantet indiane, jug-afrikane dhe braziliane të virusit, njoftoi Prof.Todor Kantarxhiev. Ai u bëri thirrje atyre që vijnë nga jashtë të vetizolohen në mënyrë profilaktike për të paktën 10 ditë.


Më shumë nga rubrika

Fillon një program në mbështetje të biznesit të vogël dhe të mesëm

Kompanitë e vogla dhe të mesme do të mund të marrin kredi nga bankat tregtare, të garantuara 80% nga Fondi i Fondeve, ndërsa banka do të marrë riskun për pjesën tjetër prej 20%. Masa është pjesë e programit për rimëkëmbje të shpallur sot nga..

botuar më 21-06-22 4.00.MD
Aleksandër Zllatanov

Fillon një fushatë informimi midis romëve për vaksinimin

Ministria e Shëndetësisë është duke marrë masa për të informuar pakicën rome në lidhje me vaksinimin kundër Covid-19, tha zëvendësministri Aleksandër Zllatanov. Në ministri u mbajt një takim me ndërmjetësuesit shëndetësorë në lagjet rome...

botuar më 21-06-22 1.29.MD

6 parti po hyjnë me siguri në parlamentin e ri

Tre javë para zgjedhjeve parlamentare, GERB-SDS dhe "Ka një popull të tillë" /ITN/ ndajnë 1.5%, sipas një sondazhi përfaqësues kombëtar të Trendit, i cili u zhvillua nga 11 deri në 18 qershor me kërkesë të gazetës "24 çasa". Parlamenti i..

botuar më 21-06-22 10.11.PD