Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Certifikatat e vaksinimit kundër Covid-19 të lëshuara deri më tani do të ribotohen

Foto: BGNES

Të gjitha certifikatat e vaksininimit kundër Covid-19 të lëshuara deri më tani do të ribotohen. Këtë e shpalli Ministri i Shëndetësisë Dr. Stojço Kacarov përpara televizionit Bulgaria On Air. Ribotimi është i domosdoshëm në lidhje me formatin e unifikuar të dokumentit të miratuar nga BE-ja.

"Certifikatat e vjetra do të jenë të vlefshme deri në mes të korrikut," tha Ministri Kacarov. Bëhet fjalë për rreth 400-500 mijë çertifikata. Është më mirë që njerëzit të marrin certifikatat e tyre të reja nga vendi ku janë imunizuar," vuri në dukje Kacarov. Ai theksoi se për njerëzit të cilët e kanë kaluar sëmundjen certifikata është e vlefshme për 6 muaj, ndërsa për të vaksinuarit ende nuk ka afat, por ndoshta ai do të caktohet së shpejti.

Më shumë nga rubrika

Romët e arsimuar kërkojnë realizim jashtë vendit

Komuniteti rom e ka të vështirë të përshtatet me kushtet e tregut të punës në Bullgari. Këtë e tha para BNR Stara Zagora Ganço Iliev, kryetar i Shoqatës “Bota pa Kufij”. Shumë romë po kërkojnë të ardhura ditore, jo një perspektivë karriere, mendon..

botuar më 21-07-31 3.21.MD

Kryqi i Kuq Bullgar shpalli një konkurs fotografik

Me rastin e njëqindvjetorit të tij, Kryqi i Kuq Bullgar organizon një konkurs fotografie të quajtur “HUMAN-i-ti”. “Konkursi është një sfidë, si për ne ashtu edhe për të gjithë fotografët amatorë dhe profesionistë - për të gjetur njerëzimin, për ta..

botuar më 21-07-31 9.45.PD
Stefan Janev

Kryeministri Stefan Janev: Bullgaria duhet të ketë një qeveri të qëndrueshme

Të mos nxitohet me parashikimet dhe skenarët për një javë, dy muaj, etj. Për këtë bëri thirrje Kryeministri në detyrë Stefan Janev para gazetarëve pasi iu dha një mandat për të formuar një qeveri partisë ITN. Janev tha se partive në parlament duhet..

botuar më 21-07-30 6.54.MD