Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Universiteti i Sofjes zuri pozicionin më të lartë deri tani në një klasifikim prestigjioz botëror

Universiteti i Sofjes
Foto: arkiv

Universiteti i Sofjes "Shën Klementi i Ohrit" është në vendin 591-600 në renditjen botërore të universiteteve QS World University Rankings për 2022. Universiteti më i vjetër bullgar është përfshirë në listë që nga viti 2014 dhe pozicioni i ri është më i larti deri më tani, duke u ngjitur me 50 vende, njoftoi Universiteti i Sofjes.

Në klasifikimin e Universiteteve Botërore QS - 2022 marrin pjesë universitetet më të mira në botë. Nga 1 673 institucionet që kanë aplikuar, 1 300 janë pranuar në klasifikim. Ato vlerësohen sipas 6 kritereve: reputacioni akademik; reputacioni shkencor; reputacioni midis punëdhënësve; raporti student-mësues; numri i citimeve për fakultetet e veçanta; numri i studentëve dhe profesorëve të huaj.


Më shumë nga rubrika

Le të kujtojmë historinë bullgare, derisa jemi duke pritur autobusin

Nëse jeni duke udhëtuar nëpër lagjen perëndimore të kryeqytetit “Ljulin”, nuk ka sesi të mos u bëjnë përshtypje disa ndalesat jo standarde të autobusit. Në to janë të paraqitura fytyrat e sundimtarëve bullgarë dhe janë shënuar fakte të..

botuar më 21-07-17 8.10.PD

Agjencia për Bullgarët Jashtë Shtetit ka miratuar 84 133 kërkesa për origjinë bullgare

8 474 shqiptarë kanë marrë miratim të aplikacioneve të tyre për origjinë bullgare që nga fillimi i vitit 2015 deri më 7 korrik 2021. Shqiptarët janë në vendin e pestë midis të huajve me rrënja të njohura bullgare. Përpara tyre janë..

botuar më 21-07-16 11.09.PD

Pas Covid-19: Vështirë do të hapemi drejt të afërmve, sepse grumbulluam frikësime të shumta

Më të vetmuar, më të vëmendshëm në lidhjet emocionale, por akoma të përgjëruar  për intimitet. Pasojat e dukshme dhe traumat nga largimi njëri nga tjetri na shtyjnë të drejtojmë pyetje të shumta. Sa gjatë pas  kulmit të verës do të mbajmë..

botuar më 21-07-15 12.07.MD