Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

49% e punëdhënësve do të rrisin pagat e stafit

Foto: arkiv

Mungesa e punonjësve do të çojë në një rritje masive të pagave në gjysmën e dytë të vitit 2021. Pothuajse gjysma e punëdhënësve synojnë të rrisin pagat deri në 20 për qind. Pritet rritje më e lartë në rajonet e Sofjes, Burgasit, Varnës dhe Plovdivit, sipas studimit të ManpowerGroup.

37% e të anketuarve thonë se do të rrisin pagat me 10%, kurse 12% deklarojnë se do ta rrisin pagën më shumë se 10%. Pritet rritje masive në sektorët ku ka nevojë më të madhe për personel - të tillë si "Teknologjitë e Informacionit", "Prodhimi", "Tregtia", "Turizmi dhe Mikpritja", "Shëndetësia dhe Farmacia".

Më pak se 1% e punëdhënësve bullgarë planifikojnë të ulin pagat mujore.

Më shumë nga rubrika

2021-ta është një vit i mirë për prodhuesit e drithërave

Gruri i korrur në vitin 2021 është 52% më shumë se një vit më parë, i cili ishte plot shumë probleme në prodhimin e grurit. Rendimenti i grurit arriti në 7.16 milion tonë. Ky është viti më i mirë që nga viti 2017 për sektorin në Bullgari. Kjo u..

botuar më 21-09-24 2.58.MD
Godina e BNB-së

BNB kufizon kreditimin e blerjes së banesave

Banka Popullore Bullgare /BNB/ kufizon kreditimin e hipotekave, duke rritur që nga viti 2021 buferin e kapitalit për kreditë në rrezik nga 0.5% në 1%. Masa synon që thesaret e bankave të kenë rezerva të mjaftueshme për të mbuluar humbjet nga..

botuar më 21-09-23 10.25.PD

Nuk ka se me çfarë të zëvendësojmë rolin e minierave të qymyrit si një garant i një ekonomie, energjetike dhe sigurie të qëndrueshme

“Marrëveshja e gjelbër” e Bashkimit Evropian, në të cilën merr pjesë dhe Bullgaria, parashikon që deri në vitin 2030 të eliminohet përdorimi i qymyrit në energjetikë. Qëllimi është emetimet neto të karbonit në atmosferë të ulen me 55%. Politikanët..

botuar më 21-09-23 7.15.PD