Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Në Bullgari filloi ndërtimi i një uzine të madhe për biçikleta elektrike

Foto: maxcombike.com

Ndërtimi i një fabrike të re për biçikleta elektrike dhe automjete të tjera elektrike me dy rrota filloi afër Plovdiv. Investimi është planifikuar të kalojë 60 milion euro dhe të krijojë 1000 vende të reja të punës. Pritjet janë që vendi të bëhet prodhuesi kryesor i biçikletave elektrike në Evropë. Një kompania nga Plovdiv punon kryesisht për eksport dhe prej kohësh është ndër liderët në tregun evropian. Sipas planit, impianti i ri duhet të jetë gati në gjysmën e dytë të 2023 dhe prodhimi duhet të fillojë në 2024. Kapaciteti vjetor i prodhimit duhet të kalojë 300 000 biçikleta elektrike.


Më shumë nga rubrika

Industria kërkoi ndihmë energjetike

Asociacioni i Kapitalit Industrial në Bullgari i kërkoi qeverisë një masë afatshkurtër për të siguruar mbështetje energjetike për biznesin bullgar. Industria po kërkon kompensim për energjinë elektrike të konsumuar në periudhën nga 1 tetori 2021 deri më..

botuar më 21-09-21 12.32.MD

Financierët: Jini financiarisht aktiv, mos i mbani kursimet tuaja në depozita afatgjata

Pjesa e madhe e bashkatdhetarëve tanë nuk e dinë se si të menaxhojnë financat e tyre dhe preferojnë që të “ngrijnë” kursimet në depozita afatgjatë për “ditë të zeza” me norma të pafavorshme të interesit madje edhe me humbje. Analistë..

botuar më 21-09-21 7.15.PD

Shteti merr një borxh të ri të brendshëm

Letra me vlerë të borxhit për 150 milion euro në leva do të ofrohen për blerje në tregun e brendshëm, njoftoi Banka Popullore Bullgare. Obligacionet kanë një maturim prej 10 vjet e gjysmë. Ky do të jetë emisioni i parë në mandatin e Ministrit të ri..

botuar më 21-09-20 10.16.PD