Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Stimulojnë vaksinimin me lotari, janë përfshirë edhe të huajt

Foto: EPA/BGNES

Ministria e Shëndetësisë ka nisur një lojë me shpërblime për personat e vaksinuar, njoftoi Ministria. Një mesazh për inkurajimin e vaksinimit kundër COVID-19 do t'u dërgohet përdoruesve të celularëve të tre operatorëve të telekomunikacionit në vend, pavarësisht nga statusi i tyre i vaksinimit: "Vaksinat kundër COVID-19 shpëtojnë jetë! Imunizoni veten deri më 31 tetor 2021 dhe përfshihuni në lojën tonë, ku mund të merrni një nga 102 orët e zgjuar.

Në lojë mund të marrin pjesë të gjithë personat mbi 12 vjeç të cilët janë vaksinuar kundër COVID-19 në territorin e Bullgarisë në periudhën nga 30.09.2021 deri më 31.10.2021, pavarësisht nëse është përfunduar tërë cikli i imunizimit. Çdo qytetar që dëshiron të marrë pjesë në lojë mund të regjistrohet në faqen e internetit coronavirus.bg. Loja është e hapur për qytetarët bullgarë dhe shtetasit e huaj që janë me qëndrim të përhershëm në vend.

Fituesit do të përcaktohen përmes një shorti të kryer nga Ministria e Shëndetësisë.

Më shumë nga rubrika

Fëmijët bullgarë jashtë vendit mësojnë në 43 shkolla të së dielës në 6 kontinente

Gjithsej 373 shkolla të së dielës të cilat organizojnë procesin mësimor për fëmijët bullgarë jashtë vendit këtë vit shkollor. Ato janë në 43 vende në 6 kontinente. Në to studiojnë gjithsej 34 296 nxënës dhe studentë të ardhshëm, njoftoi Ministria e..

botuar më 21-12-08 6.26.MD

Studentët festojnë sot, por këmbëngulin për forma të reja organizimi të procesit mësimor

Rreth 200 mijë persona studiojnë në 52 universitete në qindra specialitete në vendin tonë. Dhe siç e dikton tradita - 8 dhjetori është një ditë feste. Një historik i vogël i festës Ideja për të pasur një festë të veçantë në Bullgari,..

botuar më 21-12-08 1.05.MD

A e ka forcuar pandemia dëshirën tonë për të ngrënë shëndetshëm?

Covid kriza e ka rritur konsumin e ushqimeve biologjike midis 10 dhe 20% në shtetet e ndryshme, tregon  Federata Evropiane e  Lëvizjeve të Bujqësisë Organike. Megjithatë, në Bullgari nuk ka të dhëna për këtë se sa dhe çfarë ushqimesh bio blihen. Sipas..

botuar më 21-12-08 7.45.PD
Подкасти от БНР