Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Një kamion elektrik bullgar me ambicie për të hyrë në tregun në Gjermani

Foto: Facebook/SinCarsBulgaria

Kamion elektrik bullgar? Kjo tashmë nuk është hipotezë, por realitet. Kamioni i parë elektrik bullgar u prezantua zyrtarisht në Sofje. Një nga risitë është futja në karroceri e paneleve fotovoltaike, të cilat lejojnë në mot me diell të karikohet deri në 20% prej kapacitetit të baterisë. Vetëm me ndihmën e energjisë diellore automjeti mund të udhëtojë deri në 50 kilometra në ditë. Një fakt kurioz është se makina mund të drejtohet edhe përmes telefonit tonë celular.

Ky model është plotësisht në përputhje me kushtet urbane dhe është i përshtatshëm për t'u përdorur si një automjet i përditshëm. Makina ka dy vende, kilometrazhi i saj maksimal me një karikim të vetëm të baterisë është 250 km, duke zhvilluar deri në 80 km / orë. Modeli novator u shfaq vitin e kaluar në Sallonin Ndërkombëtar për Automobila në Gjenevë.

Modeli u krijua nga kompania e sipërmarrësit bullgar Rosen Daskallov. Themeluar në vitin 2012, deri vonë ajo ishte e njohur për prodhimin e makinave sportive, por tani fokusi është në prototipe të tjera, si kamioni elektrik, si dhe automobili elektrik që përdoret për qëllime arsimore dhe mund të drejtohet nga fëmijët, autobusët etj.

Për shkak të problemeve të shkaktuara nga pandemia dhe kufizimeve në prodhimin e makinave me naftë, të cilat janë më të rënda në Gjermani, prodhuesi bullgar ka plane për ta transferuar montimin dhe distribucionin e tyre pikërisht atje. Sipas Daskallovit, aktualisht gjigantët automobilistikë po pushojë nga puna shumë inxhinierë dhe ekspertë të tjerë në fushën e industrisë së automobilave, nga të cilat kompania bullgare mund të përfitojë. Planet e sipërmarrësit janë që prodhimi i modelit të kamionit të arrijë në 20 000 njësi në vit brenda 5 viteve.

Përpiloi: Joan Kolev

Përgatiti në shqip: Vesella Mançeva

Foto: Facebook/SinCarsBulgaria

Më shumë nga rubrika

Punëdhënësit në Sofje, Plovdiv, Varna dhe Burgas me një gatishmëri më të madhe për të punësuar punonjës

Gati gjysma e kompanive në Bullgari (46%) planifikojnë të zgjerojnë ekipet e tyre deri në fund të shtatorit, sipas një studimi nga Konfederata Bullgare e Punësimit , e cila shqyrton dhe saktëson gatishmërinë e punëdhënësve për të punësuar punonjës..

botuar më 22-04-19 11.25.PD

FMN: Inflacioni në Bullgari do të jetë dyshifror

Duke pasur parasysh mjedisin e pasigurt, politika ekonomike përballet me sfida serioze. Pas rimëkëmbjes nga kriza pandemike, lufta në Ukrainë tani pritet të ketë një ndikim serioz ekonomik, duke përfshirë përshpejtimin e inflacionit dhe..

botuar më 22-04-15 3.50.MD
Aeroporti i Sofjes

Trafiku në aeroportet bullgare po rimëkëmbet dalë-ngadalë

Lufta në Ukrainë dhe inflacioni në rritje nuk i kanë ndaluar njerëzit të udhëtojnë nëpër botë, përfshirë këtu dhe  Bullgarinë. Është e mjaftueshme që njeriu të shëtisë nëpër qendrën e Sofjes, që të bindet në këtë.  Të huaj, më tepër nga Bashkimi..

botuar më 22-04-14 11.11.PD