Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Qeveria dëshiron të marrë një borxh të ri

Foto: Ani Petrova

Shteti po përgatitet të marrë një borxh të ri prej 250 milionë eurosh në tregun e brendshëm përmes bonove 5-vjeçare, njoftoi Banka Kombëtare Bullgare - BNB. Shitja është planifikuar për 8 nëntorin. Kështu, borxhi shtetëror nga fillimi i vitit 2021 mund të arrijë në 1.4 miliardë euro me një limit buxhetor prej 2.3 miliardë. Më 26 tetor BNB ka shitur edhe 250 milionë euro borxh 10-vjeçar, me interes 0.53 për qind.

Në përgatitje të buxhetit të ri shtetëror për vitin 2022, Ministri i Financave Valeri Bellçev ka porositur të gjitha institucionet shtetërore që në hartimin e planeve për vitin 2022 të propozojnë masa për uljen e shpenzimeve të tyre. Buxheti duhet të miratohet nga Legjislatura e ardhshme e 47-të e Kuvendit Popullor, e cila do të zgjidhet më 14 nëntor.


Më shumë nga rubrika

Serrat bullgare kërkojnë ndihmë urgjente nga shteti

Mbi 70% prej serave bullgare ngrohen me gaz dhe aktualisht industria është në kolaps - që nga nëntori serat janë duke u mbyllur në masë dhe produktet e huaja po pushtojnë tregun në supermarketet e mëdhenj.Në këtë moment nuk kemi perime bullgare në..

botuar më 22-01-13 7.15.PD

Biznesi – i pakënaqur për kompensimin për rrymën e shtrenjtë elektrike, qytetarët – të mbrojtur me një moratorium

Energjia elektrike në tregun e lirë u rrit disa herë gjatë muajve të fundit. Nga fillimi i vitit 2022, çmimi mesatar i energjisë elektrike në Bullgari është 131.95 euro për një megavat orë kundrejt 95 eurove në korrik të vitit të kaluar, por..

botuar më 22-01-11 9.12.PD

Kriptovalutat – bileta e shtrenjtë për lirinë nga rregullimi financiar

A ëndërroni të keni një pasuri solide, por të jeni të pavarur nga institucionet financiare bankare dhe jo bankare? Nëse e njihni mjaft mirë tregun e kriptovalutave, ky është një objektiv plotësisht i arritshëm. Tregtia me ta kryhet tërësisht..

botuar më 22-01-10 7.15.PD
Подкасти от БНР